Home / Cozyhome  / Η Tressages Equestres αποτίει φόρο τιμής στη δεξιοτεχνία της Hermès

Η Tressages Equestres αποτίει φόρο τιμής στη δεξιοτεχνία της Hermès

Tressages Equestres
Η Hermès παρουσίασε τη νέα της tableware συλλογή, Tressages Equestres, εμπνευσμένη από την ιππική κληρονομιά και τη δεξιοτεχνία του οίκου.

 

Η Tressages Equestres έκανε το ντεμπούτο της κατά τη διάρκεια της Paris Design Week 2024,.με την Hermès να παρουσιάζει και τα 27 αντικείμενα της συλλογής στην πόλη του φωτός. Η νέα tableware collection του γαλλικού οίκου φέρει την.υπογραφή της καλλιτέχνιδας Virginie Jamin, υπό την επίβλεψη του καλλιτεχνικού διευθυντή του La Table Hermès, Benoit Pierre Emery. Πιο συγκεκριμένα, σειρά αποτελείται από φλιτζάνια και πιάτα, τα οποία διακοσμήθηκαν από ένα μοτίβο, που αποτίει φόρο τιμής στη δεξιοτεχνία, αλλά και στην ιππική κληρονομιά του εμβληματικού οίκου.

 

Στα αντικείμενα της Tressages Equestres κυριαρχεί το κλασικό λευκό kaolin φόντο του οίκου, το οποίο λειτουργεί ως ένας καμβάς για τα τολμηρά σχέδια που περιβάλλον κάθε tableware κομμάτι. Τα prints που πρωταγωνιστούν είναι εμπνευσμένα από τις πλεξούδες.και τα passementerie που συναντιούνται στους ιμάντες της Hermès.

 

 

“Στον κόσμο ιππικό κόσμο, η πλεξούδα είναι πανταχού παρούσα”, αναφέρει η Jamin για τη συλλογή. “Λειτουργικό, μερικές φορές αόρατο, όπως ο ιμάντας που περνάει κάτω από την κοιλιά του αλόγου για να διατηρεί τη σέλα. Αυτή η συλλογή αποτίει φόρο τιμής στο χέρι του τεχνίτη που εξυψώνει κάθε υλικό. Μια γιορτή του σχεδίου, της καθαρής γραμμής, της ομορφιάς των συνηθισμένων αντικειμένων, που μερικές φορές περνούν απαρατήρητα. Είναι επίσης ένας φόρος τιμής στην πορσελάνη, ένα υλικό που σε προσκαλεί να “παίξεις” με το φαγητό”.

 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada