Home / Cozyhome  / Architecture  / Το Zaishui Art Museum “αναδύεται” από το νερό!

Το Zaishui Art Museum “αναδύεται” από το νερό!

Zaishui

Ο Ιάπωνας αρχιτέκτονας Junya Ishigami παρουσίασε το τελευταίο του σχεδιαστικό επίτευγμα, το Μουσείο Τέχνης Zaishui.

 

 

Με μήκος ενός χιλιομέτρου και 20 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων επεκτείνεται το νέο σχεδιαστικό επίτευγμα του Ιάπωνα αρχιτέκτονα Junya Ishigami. Το Zaishui Art Museum επεκτείνεται σε μία τεχνητή λίμνη στο Rizhao της Κίνας. Η εντυπωσιακή γκαλερί φαίνεται να αναδύεται από το νερό και επιπλέει κατά μήκος της λίμνης. Όλο αυτό το σχεδιαστικό τρικ επιτυγχάνεται χάρη στην επαναλαμβανόμενη κιονοειδή δομή που κρατά ψηλά την οροφή από ελαφρύ σκηρόδεμα. Γυάλινα πάνελ γεμίζουν τον χώρο ανάμεσα σε κάθε στήλη, επιτρέποντας στους επισκέπτες να κοιτάζουν έξω στο νερό, ενώ βλέπουν τις εκθέσεις του μουσείου.

 

 

“Όταν εξετάζουμε την αρχιτεκτονική στην Κίνα, τα απέραντα τοπία αυτής της χώρας μπορούν να αποτελέσουν μια τρομακτική πρόκληση. Το ερώτημα, λοιπόν, είναι πώς να αντιμετωπίζουμε το περιβάλλον και την αρχιτεκτονική ως ίσα στο κινεζικό πλαίσιο; Πώς να φέρουμε το περιβάλλον και την αρχιτεκτονική όσο το δυνατόν πιο κοντά το ένα στο άλλο, πώς να κάνουμε τα όρια μεταξύ τους όσο το δυνατόν πιο διφορούμενα, πώς να κάνουμε τη φύση την πιο ήπια παρουσία για εμάς τους ανθρώπους; Αυτά είναι τα θέματα που απασχολούν αυτό το έργο”, δήλωσε ο αρχιτέκτονας.

 

 

Ο σχεδιαστής ενώνει τη φύση με την αρχιτεκτονική, αφήνοντας έναν μικρό χώρο μεταξύ του δαπέδου και της επιφάνειας της λίμνης. Δημιούργησε κάτι πραγματικά εντυπωσιακό και οι φωτογραφίες το αποδεικνύουν.

 

Zaishui

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.