Home / Good Life  / Art & Culture  / Η Dorothy Sing Zhang αποτυπώνει το πόσο ελεύθεροι νιώθουμε όταν κοιμόμαστε

Η Dorothy Sing Zhang αποτυπώνει το πόσο ελεύθεροι νιώθουμε όταν κοιμόμαστε

Dorothy Sing Zhang

Το πρώτο βιβλίο της φωτογράφου Dorothy Sing Zhang ονομάζεται Like Someone Alive, αποτυπώνοντας την ευάλωτη κατάσταση των ανθρώπων όταν κοιμούνται.

Η φωτογράφος Dorothy Sing Zhang κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο, με τίτλο Like Someone Alive, παρουσιάζοντας μία σειρά φωτογραφιών που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον. Εξερεύνησε το πόσο ευάλωτοι, αλλά και ελεύθεροι είμαστε όταν κοιμόμαστε. Ζήτησε από ζευγάρια, οικογένειες με παιδιά ή εργένηδες να κοιμηθούν στο κρεβάτι τους, σαν να είναι μία ακόμα καθημερινή νύχτα. Ωστόσο, υπήρχε κάτι διαφορετικό. Κάτω από το μαξιλάρι τους υπήρχε ένα καλώδιο που πατήθηκε κατά τη διάρκεια του ύπνου της και ενεργοποίησε μία κάμερα.

Σκοπός της είναι να δείξει το πόσο ίδιοι είμαστε αυτήν τη στιγμή της ζωής μας. Η διάρκεια της καθημερινής μας ανάπαυσης είναι κοινή, αναγκαία και απολαυστική για τον καθένα από εμάς. Ευάλωτοι, αλλά τόσο ελεύθεροι! Απεικονίζει συναρπαστικά τις ασυνείδητες κινήσεις που κάνουμε ενώ κοιμόμαστε. Η φωτογράφος Dorothy Sing Zhang, μέσα από το Like Someone Alive project, παρουσιάζει με έναν καλλιτεχνικό τρόπο το πώς οι άνθρωποι χάνουν την αίσθηση της προσωπικότητάς τους όταν κοιμούνται. Στο τέλος της ημέρας απελευθερώνομαστε από τον έλεγχο της εικόνας μας. Αφήνουμε την παράσταση και φορούμε την τελευταία μας στολή, αυτή του ύπνου, στην οποία δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Ζωή.

www.dorothyzhang.com

Φωτογραφίες: artpapereditions

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.