Home / Family  / Η Aθήνα ζει τα Χριστούγεννα με πολύ θέατρο!

Η Aθήνα ζει τα Χριστούγεννα με πολύ θέατρο!

Η Αθήνα περιμένει και ζει τα Χριστούγεννα με θεατρικές παραστάσεις που μαγεύουν τα παιδιά. Αυτές είναι οι δικές μας προτάσεις!

Η Αθήνα φόρεσε τα γιορτινά της και ζει ήδη μοναδικές στιγμές με τις πιο υπέροχες χριστουγεννιάτικες θεατρικές παραστάσεις που θα μαγέψουν κάθε παιδί!

 

Τα Χριστούγεννα ξεκινούν δυναμικά, γεμάτα θέατρο, διασκέδαση και ανέμελες μέρες!

 

Τα Ανάποδα Χριστούγεννα” στο THE CHRISTMAS FACTORY

Το THE CHRISTMAS FACTORY κλείνει φέτος 10 χρόνια και τα γιορτάζει με τη νέα του παιδική παράσταση “Τα Ανάποδα Χριστούγεννα” σε σκηνοθεσία του Γιώργου Σουλεϊμάν, κείμενο του Γεράσιμου Ευαγγελάτου και πρωτότυπη μουσική του Θέμη Καραμουρατίδη

 

Σε μια εποχή που κατακλυζόμαστε από μηνύματα και ειδήσεις, είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε, αλλά αντίθετα να καλλιεργούμε τις έννοιες της χαράς, της προσφοράς, της καλοσύνης, της κοινότητας και της αλληλεγγύης.

 

 

Ο Φρέντι και η Φρέγια, τα δυο πιο σκανταλιάρικα ξωτικά του Άγιου Βασίλη, διαφωνούν! Έχοντας βαρεθεί να είναι διαρκώς φρόνιμοι και υπάκουοι, θα βάλουν σε εφαρμογή ένα παράτολμο σχέδιο: να κλέψουν το έλκηθρο του Μεγάλου με σκοπό για μια και μοναδική χρονιά να μοιράσουν τα δώρα των Χριστουγέννων στα άτακτα παιδιά αντί για τα φρόνιμα!

Στο περιπετειώδες ταξίδι τους με τη βοήθεια ενός ταράνδου αλλιώτικου απ’ τους άλλους αλλά και κάποιες αναπάντεχες συναντήσεις θα έρθουν αντιμέτωποι με έναν κόσμο αξιών που αγνοούν, κάνοντας μέσα σε μια μόλις νύχτα,  ένα μεγάλο ταξίδι αυτογνωσίας!

 

Πείτε απλώς δυνατά “Ναγεστουχρί!” κι ετοιμαστείτε να ζήσετε τη μαγεία των Χριστουγέννων με τον πιο ανατρεπτικό και διασκεδαστικό τρόπο!

 

Από τις 2 Δεκεμβρίου έως τις  6 Ιανουαρίου 2024 στο Αμφιθέατρο Τεχνόπολης Δ. Αθηναίων.

Κλείστε εδώ τα εισιτήριά σας.

 

 

“Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας” στο EMBASSY Theater

Το EMBASSY Theater ανοίγει τις πόρτες του με μία μαγική παράσταση για όλη την οικογένεια “Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας”.

Το θρυλικό μιούζικαλ που έχει συγκινήσει και ενθουσιάσει εκατομμύρια θεατών σε ολόκληρο τον κόσμο, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε απόδοση-σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη.

 

 

Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας είναι παιδικό βιβλίο του 1964 του Βρετανού συγγραφέα Ρόαλντ Ντάλ, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ το 1964 και στη συνέχεια στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η ιστορία περιγράφει τις περιπέτειες του νεαρού Τσάρλι Μπάκετ στο εργοστάσιο σοκολάτας του εκκεντρικού σοκολατοποιού Γουίλι Γουόνκα. Μεταφέρθηκε ήδη δύο φορές με επιτυχία στον κινηματογράφο, με πιο δημοφιλή την ταινία του 2005, με πρωταγωνιστή τον Τζόνι Ντέπ. 

 

Παρέα με έναν 30μελή θίασο πρωταγωνιστούν ως Γουίλι Γουόνκα o Αλέξανδρος Μπουρδούμης,ως Τσάρλι ο μικρός Σπύρος Ντούγιας και Γιώργος Καραμολέγκος και ως Παππούς Τζο ο Πέτρος Ξεκούκης.

 

Έναρξη Παραστάσεων: 22 Δεκεμβρίου 2023

 

Κλείστε εδώ το εισιτήριό σας.

 

 

“Τικ και Τέλα: Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και το Χιόνι!” στο Θέατρο 104

Ο Τικ και η Τέλα στολίζουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους με μπισκότα και ένα υπέροχο ζαχαρένιο αστέρι. Όμως τα μπισκότα σιγά σιγά εξαφανίζονται! Στο τέλος δεν υπάρχει ούτε ένα! Μα που πήγαν όλα; Και γιατί ο Τικ νιώθει άρρωστος και ξαπλώνει στον καναπέ; Και τι συμβαίνει όταν λέμε ψέματα;

Σε έναν παραμυθένιο κόσμο με χειροποίητες κούκλες μαρότ, πολύχρωμα σκηνικά και χαρούμενη μουσική οι ιστορίες του Τικ και της Τέλα ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των παιδιών. Η νέα διαδραστική παράσταση της Παραμυθοχώρας μας μιλά για την καλοσύνη, την ευγένεια και την φιλία μέσα από δύο πολύ τρυφερές ιστορίες του Άξελ Σέφλερ.

 

Aπό τις 3 Δεκεμβρίου 2023  έως τις 7 Ιανουαρίου 2024.

 

Κλείστε εδώ το εισιτήριό σας.

 

 

“Που ζει ο Άγιος Βασίλης;” της Άννας Σεβαστή Τζίμα στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης

Ξέρετε πού ζει ο Άγιος Βασίλης; Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί πού ζει στ’ αλήθεια ο πιο μαγικός άνθρωπος του κόσμου!

Τρία ταχυδρομικά κουτιά λίγο πριν την νύχτα των Χριστουγέννων.έχουν βγει στην πόλη και μαζεύουν τα τελευταία γράμματα για τον Άγιο Βασίλη.Ένα παιδί διστάζει να στείλει το γράμμα του και χάνει την τελευταία ευκαιρία.

Όμως, επειδή στη χώρα των Χριστουγέννων όλα είναι μαγικά,.ένα τρένο θα το βοηθήσει να φτάσει έξω από την πόρτα του. Τι θα γίνει όταν ο Άγιος Βασίλης διαβάσει τι λέει το γράμμα; Και πού στ’αλήθεια τελικά βρισκόταν το σπίτι του; Ξωτικά και παιχνίδια μας προσκαλούν να τα βοηθήσουμε για να κάνουμε τα όνειρα των παιδιών πραγματικότητα!

Από τις 2 Δεκεμβρίου 2023  έως τις  2 Ιανουαρίου 2024.

 

 

Κλείστε εδώ το εισιτήριό σας.

 

 

”Γλυκογιορτινά παιχνίδια” της Ανδρομάχης Μοντζολή στο Θέατρο της Ημέρας

Η γιαγιά μπροστά στο αναμμένο τζάκι ονειρεύεται, θυμάται και νοσταλγεί στιγμές από τα παιδικά της Χριστούγεννα και το παρελθόν. Αγαπημένα θέματα όπως το στόλισμα του δέντρου, οι παλιές φωτογραφίες, τα ξεχασμένα παιχνίδια,.ο παλιός κι ο νέος χρόνος, τα κάλαντα, η νεράιδα του χρόνου και τα γλυκά, ξαναζωντανεύουν.με οδηγό τη φαντασία και το θεατρικό παιχνίδι και γίνονται παρόν.

 

Τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά με μουσικά όργανα, ενδυματολογικά στοιχεία.και αντικείμενα που αξιοποιούνται με το θεατρικό παιχνίδι, ενώ τα διαδραστικά παιχνίδια προσαρμόζονται ανάλογα με την ηλικία των παιδιών.

 

Aπό τις 3 Δεκεμβρίου έως τις 17 Δεκεμβρίου 2023.

 

 

Κλείστε εδώ το εισιτήριό σας.

 

Έτοιμοι για τα πιο… θεατρικά Χριστούγεννα;

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath