Home / Lifestyle  / Cozy Views  / Η “χολή” θα είναι πάντα το μεγαλύτερο trend του Instagram

Η “χολή” θα είναι πάντα το μεγαλύτερο trend του Instagram

χολή
Το κινητό μας έχει γίνει μεγάλη προέκταση του εαυτού μας, αλλά τις περισσότερες φορές επιλέγουμε να κρυβόμαστε πίσω από αυτό. Πίσω από το προφίλ μας στο Instagram, με το οποίο σπέρνουμε αρνητισμό, “χολή”,κακία και αδιανόητα σχόλια… 

 

Δε θα κρύψω το γεγονός ότι ακολουθώ αρκετούς “επώνυμους” στο Instagram, είτε αυτοί είναι καλλιτέχνες ή influencers. Από κάποιους εμπνέομαι, σε κάποιους λατρεύω το content τους, με άλλους γελάω και κάποιους σίγουρα τους έχω follow μόνο για τους διαγωνισμούς που οργανώνουν. Όπως είναι φυσικό δε συμφωνώ  με όλα όσα πρεσβεύουν, υποστηρίζουν ή ανεβάζουν. Ωστόσο αυτό δεν ισχύει μόνο για τους επώνυμους. Δε θα συμφωνήσω πάντα με ένα post μίας φίλης μου- και γενικά με μία απόψή της- γιατί και στην πραγματική, αλλά και στη διαδικτυακή ζωή, είναι απόλυτα υγιές να διαφωνούμε με κάποιον, να μην μας κάνει “κλικ” ως άνθρωπος και να ζούσαμε τη ζωή μας τελείως αλλιώς από αυτό που έχει επιλέξει ο ίδιος. Στο Instagram, όμως- και όχι μόνο εδώ- ξεχνάμε όσα θα κάναμε στην αληθινή ζωή, κρυβόμαστε πίσω από την οθόνη μας και νιώθουμε super ήρωες επειδή διαθέτουμε ένα πληκτρολόγιο. Χολή.

 

Τι σημαίνει στην πράξη αυτό;

 

Ότι έχουμε το δικαίωμα να σχολιάζουμε το κάθε προφίλ, να “βγάζουμε τη χολή μας”, να κάνουμε υποδείξεις, να βρίζουμε και να κάνουμε κάποιον να νιώθει πραγματικά σαν σκουπίδι. Σε πολλά από τα posts των επωνύμων αυτής της διαδικτυακής πλατφόρμας το μόνο που βλέπω είναι χιλιάδες αρνητικά σχόλια. Κάτι που με κάνει να λυπάμαι επεριόριστα για το γεγονός ότι κρύβουμε τόσο μεγάλη κακία μέσα μας που έχουμε την ανάγκη να την εκφράσουμε σε έναν ξένο άνθρωπο. Το ότι ένας celebrity έχει επιλέξει να γνωστοποιεί τη ζωή του δε σημαίνει ότι είναι αυτομάτα ο χειρότερος άνθρωπος στον κόσμο. Και ότι του αξίζει να νιώθει απαίσια για τις διάφορες επιλογές του. Το να υποδείξουμε ή να κάνουμε τόσες προσωπικές ερωτήσεις σε έναν τέτοιον άνθρωπο- λες και η ζωή μας εξαρτάται ή τρέφεται μόνο από αυτό- μόνο τα δικά μας αρνητικά αποκαλύπτει.

 

Καλό είναι να μην ξεχνάμε ότι ο κάθε επώνυμος είναι πρώτα άνθρωπος. Έχει ελαττώματα, κάνει λάθη, δε θα μιλήσει πάντα σωστά και δε θα συμφωνούν όλοι με αυτόν.

Κάτι που ισχύει και για εμάς. Επειδή μας γνωρίζουν πολύ λιγότερα άτομα, δε σημαίνει ότι μπορούμε να εκφραζόμαστε όπως θέλουμε και να κάνουμε ότι θέλουμε. Φυσικά και υπάρχει ελευθερία γνώμης! Ωστόσο καλό θα είναι να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι αυτή η γνώμη μπορεί να βλάψει και να επηρεάσει κάποιον σε μεγάλο βαθμό. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, η τελευταία ανάρτηση της Μαίρης. Συνατσάκη, η οποία επέλεξε να περάσει τον 15αυγουστο και τη γιορτή της στο σπίτι της με τις πιτζάμες, με την οικογένεια της. Είναι καθαρά δική της απόφαση το πώς θα περνάει τις ημέρες της και τη ζωή της. Σίγουρα δε χρειάζεται να της υποδείξει κάποιος πώς θα το κάνει. 

 

Θα ήταν υπέροχο να διοχετεύσουμε όλη αυτήν την κακή ενέργεια στο να προσπαθήσουμε να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη. Να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με τους άλλους, να μη βγάζουμε κόμπλεξ, χολή και ζήλεια. Να συμβουλεύουμε τους ανθρώπους που είναι γύρω μας, ώστε να τους βοηθάμε. Και να μη βγάζουμε συμπεράσματα για την προσωπικότητα του άλλου μόνο μέσα από το Ιnstagram. Όλη αυτή η κακία κάτω από τα posts υποδεικνύει το πόσο λάθος συμπεριφερόμαστε ο ένας στον άλλο ως κοινωνία. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε όσον αφορά στους ανθρώπους του. Instagram είναι να παίρνουμε όσα θετικά πιστεύουμε ότι μας προσφέρουν. Και το πιο σημαντικό να τους ενθαρρύνουμε να χρησιμοποιούν τη δύναμη τους για σημαντικά κοινωνικά ζητήματα!

 

Ας σταματήσει η χολή να είναι το μεγαλύτερο trend. Ας αρχίσουμε όλοι να ασχολούμαστε περισσότερο με τη δική μας ζωή, παρά με των υπολοίπων…

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.