Home / Good Life  / Η Βόρεια Ελλάδα είναι ο 2ος πιο υποτιμημένος Ευρωπαϊκός προορισμός

Η Βόρεια Ελλάδα είναι ο 2ος πιο υποτιμημένος Ευρωπαϊκός προορισμός

Βόρεια Ελλάδα
Η Βόρεια Ελλάδα βρέθηκε στη δεύτερη θέση της λίστας με τους πιο υποτιμημένους προορισμούς της Ευρώπης,.σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στο Wolrd Travel Market 2022 στο Λονδίνο.

 

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις του Wolrd Travel Market 2022, η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση της λίστας με τους πιο υποτιμημένους ταξιδιωτικούς προορισμούς της Ευρώπης. Κορυφαία στελέχη της ταξιδιωτικής βιομηχανίας -σε ποσοστό 14%- υποστήριξαν πως.η Βόρεια Ελλάδα είναι ο δεύτερος πιο υποτιμημένος προορισμός της Γηραιάς Ηπείρου, μετά την αυτόνομη.περιοχή Αζόρες της Πορτογαλίας (14,5%) και ακολουθούμενη από τη Βουλγαρία (10%).

 

 

Αν και η Ελλάδα είχε μία καλή χρονιά μέχρι στιγμής, επιστρέφοντας δυναμικά το καλοκαίρι, η Βόρεια Ελλάδα εξακολουθεί να είναι λιγότερο επισκέψιμη από το νότο της ηπειρωτικής χώρας και τα διαρκώς δημοφιλή ελληνικά νησιά”, σημείωσαν οι συντελεστές του WTM.

 

Την τιμητική τους στη δημοσκόπηση είχαν ο Όλυμπος, το Λιτόχωρο και η Χαλκιδική, μεγάλο μέρος των οποίων παραμένει ακόμα ανεξερεύνητο από τους τουρίστες.

 

“Οι Αζόρες, με τη φυσική ομορφιά και τη δέσμευσή τους για βιωσιμότητα, και η Βόρεια Ελλάδα, με μερικά από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά και ιστορικά τοπία, δικαίως καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις της λίστας με τους πιο υποτιμημένους προορισμούς της Ευρώπης, δήλωσε η Διευθύντρια της έκθεσης, Juliette Losardo.

 

 

Η παγκόσμια ταξιδιωτική και τουριστική εκδήλωση World Travel Market πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Λονδίνο. Η έκθεση καλωσορίζει τα μεγαλύτερα ονόματα του κλάδου, από κάθε ταξιδιωτικό τομέα, με σκοπό να συνδεθούν και να δικτυωθούν μεταξύ τους. Στην 43η διοργάνωσή της, η WTM London προσελκύει ένα παγκόσμιο κοινό που διαμορφώνει την ταξιδιωτική βιομηχανία. Η χώρα μας εκπροσωπείται φέτος στο WTM London από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ), ο οποίος φιλοξενεί πλήθος εκθετών, συμπεριλαμβανομένων προορισμών και επιχειρήσεων από κάθε γωνιάς της Ελλάδας.

 

 
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις του World Travel Market, το Top10 της λίστας με τους πιο υποτιμημένους ταξιδιωτικούς προορισμούς της Ευρώπης διαμορφώνεται ως εξής:
  • Αζόρες (14,5%)
  • Βόρεια Ελλάδα (14%)
  • Βουλγαρία (10%)
  • Σκωτία (10%)
  • Εσθονία (9,5%)
  • Ολλανδία (9%)
  • Σικελία (9%)
  • Σλοβενία (9%) ​​
  • Ουαλία (8%)
  • Μπρατισλάβα  (7%)

 

www.wtm.com

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada