Home / Family  / Εικαστικά εργαστήρια στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Εικαστικά εργαστήρια στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Το πρόγραμμα που αγάπησαν γονείς και παιδιά ξεκινά στις αρχές Νοεμβρίου στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης.

Η Τέχνη ενώνει μικρούς και μεγάλους στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης. Από τηνΚυριακή 13 Νοεμβρίου ξεκινούν νέες δημιουργικές και πολύχρωμες περιπέτειες!

 

Παιχνίδι, χαρά, επικοινωνία!

Το Μουσείο Παιδικής Τέχνης υποστηρίζει τη δημιουργικότητα των παιδιών στην προσχολική ηλικία,.αποσκοπώντας στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων τους, μέσα από το εξειδικευμένο πρόγραμμα “Ζωγραφική μαζί με τους γονείς”. Αυτή η σειρά εργαστηρίων αποτελεί αφετηρία για χαρά, παιχνίδι αλλά και δημιουργία όμορφων έργων τέχνης.

 

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη στιγμή γονέα και παιδιού, που τους βοηθάει να γνωριστούν καλύτερα και να επικοινωνήσουν βαθιά σε ένα περιβάλλον τέχνης.

 

Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

 

Στόχοι και περιγραφή του προγράμματος

Οι γονείς και τα παιδιά μπορούν να διασκεδάσουν και να δημιουργήσουν μαζί τα δικά τους έργα τέχνης, όπως ζωγραφικά, τρισδιάστατα και μικροκατασκευές, πειραματιζόμενοι με ποικίλα υλικά. Έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα και να θεμελιώσουν συναισθηματικούς δεσμούς, αφού πρόκειται για μια ιδιαίτερη στιγμή, κατά την οποία ο ένας αφιερώνεται αποκλειστικά στον άλλον. Νιώθουν συναισθήματα και εκφράζονται μέσα από σχήματα και χρώματα, επικοινωνώντας, τελικά, μέσα από μια καινούργια γλώσσα.

 

Πηγή έμπνευσης για τα εργαστήρια αποτελούν τα εκθέματα του Μουσείου, έργα γνωστών καλλιτεχνών, γιορτές, παγκόσμιες ημέρες κ.ά. Το πρόγραμμα θα λαμβάνει χώρα επιλεγμένες Κυριακές, σε ώρα 13:00-14:00, στο εργαστήριο του Μουσείου, Κόδρου 9, στην Πλάκα.

 

Αναζητήστε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα, για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

 

Τα παιδιά πρέπει να συνοδεύονται τουλάχιστον από έναν ενήλικο. Το κόστος συμμετοχής είναι για έναν ενήλικα και ένα παιδί 15 €  και για έναν ενήλικα με 2 παιδιά στα 20 €.

***Όλα τα υλικά παρέχονται από το Μουσείο.***

 

Επιλέξτε εργαστήριο με τη συμπλήρωση της Φόρμας Ενδιαφέροντος.

 

Λίγα λόγια για το μουσείο

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης ιδρύθηκε το 1994 από το Σωματείο Φίλων του ως κοινωφελές, μη κερδοσκοπικό Σωματείο και είναι αναγνωρισμένο από τα Υπουργεία Πολιτισμού και Αθλητισμού και Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Συμμετέχει στο Δίκτυο Μουσείων και Πολιτιστικών Φορέων του Ιστορικού Κέντρου Αθηνών.

 

Βασικός σκοπός του Μουσείου είναι η ανάδειξη της αξίας και μοναδικότητας. της παιδικής τέχνης και ειδικότερα η διαφύλαξη, μελέτη και προβολή της παιδικής τέχνης. Eπίσης, βοηθάει στην ανάπτυξη της αισθητικής καλλιέργειας. των παιδιών και της δημιουργικότητάς τους. Στοχεύει στην οργάνωση εκπαιδευτικών και εικαστικών δραστηριοτήτων, τη διοργάνωση Διαγωνισμών Παιδικής Ζωγραφικής και στην ανανέωση εκθέσεων παιδικής τέχνης στο χώρο του. Τέλος,
ανάμεσα στους κύριους στόχους του είναι και η ανταλλαγή εκθέσεων με Μουσεία, Ιδρύματα, καλλιτεχνικά εργαστήρια και αντίστοιχους φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

www.childrensartmuseum.gr

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath