Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Είναι οι Wall Pilates η καλύτερη μέθοδος γυμναστικής στο σπίτι;

Είναι οι Wall Pilates η καλύτερη μέθοδος γυμναστικής στο σπίτι;

Wall Pilates
Αν δεν είσαι fan του γυμναστηρίου, αλλά θέλεις να ξεκινήσεις ένα πρόγραμμα γυμναστικής κατάλληλο για αρχάριους και χωρίς εξοπλισμό, τότε οι Wall Pilates είναι η κατάλληλη άσκηση για εσένα!

 

Οι pilates είναι μία από τις πιο δημοφιλείς ασκήσεις στον χώρο του fitness. Παρά τη χαμηλή τους ένταση, αποτελεί ένα εξαιρετικό πρόγραμμα εκγύμνασης για όλο το σώμα, το οποίο βοηθά στη βελτίωση της στάσης του σώματος, καθώς και στην απόκτηση σταθερότητας, ισορροπίας και δύναμης. Ωστόσο, οι Pilates Reformer μπορεί για πολλούς να είναι “απαγορευτικές”, καθώς χρειάζονται ειδικό εξοπλισμό και, φυσικά, το κρεβάτι reformer. Και εδώ είναι που κάνουν την εμφάνισή τους οι Wall Pilates.

 

 

Οι Wall Pilates συνδυάζουν τα αποτελέσματα που δίνουν οι κλασικές επιδαπέδιες pilates με τη διασκέδαση των Pilates Reformer. Ωστόσο, το μόνο που χρειάζεσαι στην προκειμένη περίπτωση είναι τον άνετο χώρο του σπιτιού σου, άνετα ρούχα και έναν…τοίχο! Και αυτή είναι ακριβώς η κύρια διαφορά μεταξύ των τυπικών ασκήσεων Pilates. Στην ουσία οι Wall Pilates περιλαμβάνουν αποκλειστικά ένα ασκησιολόγιο, το οποίο πραγματοποιείται με τη χρήση ενός τοίχου. Η βοήθεια του τοίχου είναι αυτή που προσφέρει υποστήριξη και αντίσταση κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, με κύριο εργαλείο το βάρος του σώματος.

 

@jgpilates

Wall Pilates workout for beginners. Protect your lower back & press your feet against the wall #wallpilates #wallworkouts #beginnerpilatestips #beginnerpilatesworkout #beginnerpilatesworkouts #workoutplansforwomen #lowbackpainexercise #lowbackexercise

♬ Storytelling – Adriel

 

Κατά τη διάρκεια των Wall Pilates μπορείς να ενσωματώσεις διάφορες ασκήσεις,.οι οποίες μπορεί να είναι παρόμοιες με αυτές των κλασικών Pilates, προσαρμόζοντάς τες φυσικά με τη βοήθεια του τοίχου. Ξεκινώντας το πρόγραμμα γυμναστικής σου,.μπορείς να ακολουθήσεις ασκήσεις από personal trainers, διαμορφώνοντας, έτσι, το ασκησιολόγιό σου στην άνεση του σπιτιού σου!

 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada