Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Γιατί τα αμύγδαλα πρέπει να γίνουν το on the go σνακ σου;

Γιατί τα αμύγδαλα πρέπει να γίνουν το on the go σνακ σου;

Τα αμύγδαλα
Μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας, έδειξε ότι τα αμύγδαλα όχι μόνο βοηθούν στην απώλεια βάρους, αλλά και βελτιώνουν σημαντικά τη συνολική υγεία της καρδιάς.

 

Η μελέτη των ερευνητών απέδειξε ότι τα αμύγδαλα βοηθούν στη ρύθμιση του σωματικού βάρους, αλλά και στην υγεία της καρδιάς. Και αυτό, γιατί έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, που βοηθούν στον κορεσμό-πράγμα.που σημαίνει ότι μας κρατούν χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα-περιορίζουν το συχνό αίσθημα πείνας και, ως εκ τούτου, μας κρατούν.μακριά από το πρόχειρο φαγητό, που είναι “φορτωμένο” με τρανς λιπαρά. 

 

 

Ταυτόχρονα, τα αμύγδαλα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Ωστόσο, ο περισσότερος κόσμος φοβάται να καταναλώσει τροφές που είναι πλούσιες σε λιπαρά, φοβούμενος ότι αυτό θα οδηγήσει σε αύξηση βάρους. Στην πραγματικότητα, τα “καλά” λιπαρά.χρειάζονται περισσότερο.χρόνο για να χωνευτούν, σε αντίθεση με τους υδατάνθρακες και τις πρωτεΐνες. Έτσι, η κατανάλωση υγιεινών λιπαρών μπορεί να περιορίσει την άσκοπη υπερκατανάλωση τροφής.

 

Παράλληλα, οι ερευνητές αποκάλυψαν ότι η κατανάλωση αμυγδάλων σε καθημερινή βάση μπορείς να βελτιώσει και τον μεταβολισμό. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Dr. Rohatgi, “όταν περιορίζετε την πρόσληψη υδατανθράκων και αυξάνετε την πρόσληψη καλών λιπαρών, βελτιώνεται.ο μεταβολισμός του σώματός σας. Αυτό σημαίνει ότι ο ρυθμός καύσης του λίπους σας ανεβαίνει. Δεδομένου ότι αυτά τα λιπαρά βελτιώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, διευκολύνουν τις φλεγμονές και συμβάλλουν σε μια υγιή καρδιά, βελτιώνουν τα επίπεδα ενέργειας, καθώς και τη συνολική αίσθηση ευεξίας σας”.

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada