Home / Wellness  / Health  / Γιατί ο εθισμός σε επεξεργασμένα τρόφιμα είναι η σημερινή πραγματικότητα;

Γιατί ο εθισμός σε επεξεργασμένα τρόφιμα είναι η σημερινή πραγματικότητα;

εθισμός
Σύμφωνα με παγκόσμια επιστημονικά δεδομένα, ένας στους επτά ενήλικες είναι εθισμένοι στα επεξεργασμένα τρόφιμα (UFPs), εφιστώντας την προσοχή μας για ορισμένα τρόφιμα, τα οποία μπορεί να αποδειχθούν αρκετά εθιστικά, προκαλώντας προβλήματα τόσο στη σωματική, όσο και στην ψυχική μας υγεία.

 

Πρόσφατες μελέτες έχουν συνδέσει τα επεξεργασμένα τρόφιμα (UFPs) όπως το παγωτό, τα ανθρακούχα ποτά και τα έτοιμα γεύματα με προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου, της αύξησης βάρους, αλλά και των καρδιακών παθήσεων. Σήμερα, οι ερευνητές έχουν φτάσει σε σημείο να μιλούν για το γεγονός ότι ο τρόπος με τον οποίο ορισμένοι άνθρωποι.καταναλώνουν επεξεργασμένα τρόφιμα μπορεί να βοηθήσει τη διάγνωση της διαταραχής κατάχρησης ουσιών. εθισμός

 

Η λεγόμενη διαταραχή κατάχρησης ουσιών είναι μία κατάσταση, κατά την οποία ένας άνθρωπος έχει έντονη όρεξη,.συμπτώματα στέρησης και λιγότερο έλεγχο στην πρόσληψη τροφής. Η διαταραχή αυτή μπορεί να αποδειχθεί αρκετά επιβλαβής για την υγεία, καθώς προκαλεί παχυσαρκία,.υπερφαγική διαταραχή, κακή σωματική και ψυχική υγεία, αλλά και χαμηλότερη ποιότητα ζωής. Μια ανάλυση 281 μελετών από 36 διαφορετικές χώρες,.που δημοσιεύθηκε στο BMJ, διαπίστωσε ότι ο “εθισμός στα επεξεργασμένα τρόφιμα” εκτιμάται ότι εμφανίζεται στο 14% των ενηλίκων και στο 12% των παιδιών. που δημοσιεύθηκε στο BMJ, διαπίστωσε ότι ο “εθισμός στα επεξεργασμένα τρόφιμα” εκτιμάται ότι εμφανίζεται στο 14% των ενηλίκων και στο 12% των παιδιών. 

 

Οι ακαδημαϊκοί τόνισαν ότι αν ορισμένα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και λίπη κατηγοριοποιηθούν.επίσημα ως “εθιστικά”, θα μπορούσε να βοηθήσει στη βελτίωση της υγείας μέσω αλλαγών στις κοινωνικές, κλινικές και πολιτικές πολιτικές. “Υπάρχει συγκλίνουσα και συνεπής υποστήριξη για την εγκυρότητα και την κλινική συνάφεια του εθισμού στα τρόφιμα”,.δήλωσε η Ashley Gearhardt, καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Michigan στις ΗΠΑ.

 

Οι ακαδημαϊκοί τόνισαν ότι δεν έχουν όλες οι τροφές δυνατότητες εθισμού. Αλλά κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι,.ενώ χρειαζόταν περισσότερη έρευνα για να προσδιοριστεί πώς ακριβώς τα UPFs προκαλούν εθισμό, η κατανάλωση αυτών που είχαν υψηλή περιεκτικότητα σε επεξεργασμένους υδατάνθρακες.και λίπη έχουν επιβλαβή συμπτώματα στην υγεία των ανθρώπων.

 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada