Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Είναι το cozy cardio απλώς ένα ακόμα fitness trend;

Είναι το cozy cardio απλώς ένα ακόμα fitness trend;

cozy cardio
Μέσα στα δεκάδες fitness trends, το cozy cardio μάς κεντρίζει το ενδιαφέρον, διδάσκοντάς μας τη σημασία της άσκησης στην αυτοφροντίδα.

 

Το cozy cardio είναι ένα fitness trend, που απέκτησε δημοτικότητα μέσα από το TikTok. Στα τέλη του 2022, η TikToker Hope Zuckerbrow δημοσιοποίησε τη δική της ρουτίνα γυμναστικής και,.έκτοτε, έγινε μέρος της καθημερινότητας χιλιάδων ανθρώπων. Ωστόσο, το λεγόμενο cozy cardio δεν είναι απλώς μία ακόμα τάση από το TikTok.

 

Το TikTok έχει αποκτήσει μία ιδιαίτερη δυναμική στον κόσμο του fitness. Οι influencers που ασχολούνται με την άθληση, το well being και τη διατροφή βρίσκουν συνεχώς νέους τρόπους, προκειμένου να προσεγγίσουν το κοινό τους,.δημιουργώντας, αναπόφευκτα, αναλώσιμα trends, που πολλές φορές μπορεί να μην έχουν αποτέλεσμα. Μία από τις πιο πρόσφατες τάσεις, που αναδείχθηκαν μέσω του TikTok, είναι το Cozy Cardiο της Hope Zuckerbrow. Ωστόσο, δεν πρόκειται απλά για μία μορφή άσκησης, αλλά για έναν τρόπο ζωής.

 

https://www.tiktok.com/@hope_zuckerbrow/video/7241907563044850986

Τι είναι το cozy cardio;

Το cozy cardio περιλαμβάνει μία μορφή άσκησης με χαμηλή ένταση, η οποία μπορεί να γίνει μέσα στην άνεση του σπιτιού σου. Η αλήθεια είναι, πως οι προπονήσεις χαμηλής έντασης δεν είναι απαραίτητα καινοτόμες. Ωστόσο, η καινοτομία του cozy cardio είναι.ότι προωθεί την άσκηση ως μία ευχάριστη διαδικασία και όχι ως μία “αγγαρεία”,.που πρέπει να αποφύγουμε-όπως είναι για πολλούς από εμάς το γυμναστήριο ή οι υψηλής έντασης ασκήσεις. Το cozy cardiο δεν είναι απλά μία μορφή άσκησης, αλλά.μία μέθοδος αυτοφροντίδας και χαλάρωσης-έτσι δηλαδή όπως θα έπρεπε να λειτουργεί και κάθε είδους γυμναστική.

 

Η δυναμική του trend φαίνεται και από τον λόγο που η ίδια η Hope Zuckerbrow αποφάσισε να ακολουθήσει αυτή τη μέθοδο γυμναστικής στο σπίτι. “Η κοινωνία ασκεί τόση πίεση στις γυναίκες να δείχνουν με έναν συγκεκριμένο τρόπο και εξαιτίας αυτού, πολλές από αυτές έχουν μετατρέψει την άσκηση σε τιμωρία”, είπε σε ένα πρόσφατο βίντεο. Ακολουθώντας, λοιπόν, το cozy cardio η Zuckerbrow κατάφερε να.απολαύσει για πρώτη φορά τη γυμναστική, δείχνοντας αγάπη προς τον εαυτό της.

 

 
Μπορεί το cozy cardio να αντικαταστήσει τις ασκήσεις υψηλής έντασης;

Αν ο στόχος μας είναι να προσθέσουμε περισσότερη κίνηση στην  ημέρα μας, να ανακουφιστούμε από το άγχος ή.και να ξεπεράσουμε το άγχος γύρω από τη φυσική μας κατάσταση, τότε το cozy cardiο μπορεί να είναι η ιδανική προσθήκη στην εβδομαδιαία ρουτίνα μας. Ωστόσο, για να δούμε πιο σημαντικές βελτιώσεις στη δύναμη ή τη φυσική μας κατάσταση, χρειάζεται να προσθέσουμε στην καθημερινότητά μας υψηλής έντασης ασκήσεις. Μάλιστα, η ίδια η Hope δημοσιεύει τακτικά βίντεο με έντονη σωματική δραστηριότητα. Για μία φορά ακόμα, λοιπόν, η ισορροπία είναι το “κλειδί” για έναν πιο δραστήριο και υγιεινό τρόπο ζωής. Ακόμα και αν δεν θέλουμε να ακολουθήσουμε το cozy cardio, μπορούμε να εμπνευστούμε από αυτό, χρησιμοποιώντας τη γυμναστική ως μία μέθοδο αυτοφροντίδας και όχι “τιμωρίας”.

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada