Home / Wellness  / Health  / Γιατί να βάλεις το μηλόξυδο στη διατροφή σου;

Γιατί να βάλεις το μηλόξυδο στη διατροφή σου;

Γιατί να βάλεις το μηλόξυδο στη διατροφή σου;
Το πολύτιμο για την υγεία σου μηλόξυδο: Πού σε βοηθάει και γιατί να το βάλεις στη διατροφή σου.

Την επόμενη φορά πρόσθεσε στη σαλάτα σου μηλόξυδο. Η γεύση του δεν διαφέρει πολύ από το κλασικό ξύδι, ενώ οι ιδιότητές του ωφελούν την υγεία με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Το μηλόξυδο αποτελείται κυρίως από οξικό οξύ και είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα, προβιοτικά και ένζυμα. Ακόμη, περιέχει β-καροτένιο, ασβέστιο και κάλιο και μια σειρά από οξέα που λειτουργούν θετικά στον οργανισμό. Πού κάνει καλό;

 

Γιατί να βάλεις το μηλόξυδο στη διατροφή σου;

 

 

Βοηθά στη μείωση του λίπους.

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες συμβάλλει στη μείωση του συσσωρευμένου λίπους στην κοιλιά και στο συκώτι. Ακόμη, συμβάλλει και στο αδυνάτισμα. Περιέχει ενζυμικά και οργανικά οξέα που ενεργοποιούν τον μεταβολισμό. Έτσι, αυξάνονται οι καύσεις, καίγεται περισσότερο λίπος και θερμίδες.

 

Κατάλληλο για όσους έχουν σάκχαρο.

Φαίνεται πως σήμερα με μελέτες δρα θετικά σε όσους πάσχουν από διαβήτη και πρέπει να κρατούν σε συγκεκριμένα επίπεδα το σάκχαρό τους. Οι μελέτες μας ενημερώνουν πως μια κουταλιά της σούπας μηλόξυδο την ημέρα μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Μάλιστα σύμφωνα με την παράδοση η κατανάλωση μηλόξυδου αποτελούσε θεραπεία για την υπεργλυκαιμία και την ρύθμιση της γλυκόζης στο αίμα.

Αν δεν θέλεις να το παίρνεις σαν φάρμακο, μια κουταλιά κάθε μέρα, βάλτο στις σαλάτες σου. Ταιριάζει υπέροχα με πράσινες σαλάτες. Ακόμη, μπορείς να το χρησιμοποιείς σε dressings και διάφορα ντιπάκια. Γενικά μπορείς να αντικαταστήσεις σε πλήθος συνταγών το κλασικό ξύδι με ξύδι από μήλο. Δοκίμασέ το!

 

Γιατί να βάλεις το μηλόξυδο στη διατροφή σου;

 

 

Ιδανικό για αποτοξίνωση.

Είναι σημαντικό να διώχνουμε τις τοξίνες από τον οργανισμό μας. Η αποτοξίνωση άλλωστε βελτιώνει τη κυκλοφορία της λέμφου και του εντέρου, συμβάλλει σε πιο λαμπερό δέρμα, βοηθά στην απομάκρυνση της κατακράτησης υγρών αλλά και στο αδυνάτισμα. Πολλοί υποστηρίζουν πως η αποτοξίνωση καταπολεμά την κυτταρίτιδα.

Στη μάχη κατά της αποτοξίνωσης στέκεται σύμμαχός σου το μηλόξυδο, το οποίο είναι ένα ηπατικό και λεμφικό τονωτικό, που σε απαλλάσσει από τις βλαβερές τοξίνες.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!