Home / Beauty  / Απώλεια κολλαγόνου: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Απώλεια κολλαγόνου: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

κολλαγόνου

Εσείς πόσα γνωρίζετε για την απώλεια του κολλαγόνου; Πώς μπορούμε να την καθυστερήσουμε; Υπάρχουν τρόποι για να το αυξήσουμε;

 

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά, ορίζοντας το τι είναι το κολλαγόνο. Είναι η πρώτη σε ποσότητα πρωτεΐνη σε ανθρώπινο σώμα. Παράγεται από κύτταρα που ονομάζονται ινοβλάστες και είναι υπεύθυνο για την ελαστικότητα, την εμφάνιση και τη σταθερότητα του δέρματος. Από την ηλικία των 25 αρχίζουμε να χάνουμε ένα ελάχιστο ποσοστό του κολλαγόνου μας, γύρω στο 1% ετησίως. Συνεπώς φτάνοντας στην ηλικία των 40 περίπου, τα πρώτα σημάδια γήρανσης γίνονται ορατά.

 

 

Τα γονίδια, η ηλικία, το άγχος, οι ατμοσφαιρικοί παράγοντες και ο τρόπος ζωής μας είναι οι κυριότεροι λόγοι που οδηγούν στην απώλεια του κολλαγόνου. Κάποια από αυτά δεν είναι στο χέρι μας να αλλάξουν, αλλά οι συνήθειες που θα υιοθετήσουμε μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Με ποιους τρόπους θα πετύχουμε τηνπρόληψη της απώλειάς του; Αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, ενυδάτωση με κρέμες και με σωστή κατανάλωση νερού και θεραπείες με μάσκες LED.

 

Ωστόσο δεν αρκεί μόνο η περιποίηση του δέρματος. Η διατροφή διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Αντιοξειδωτικά όπως πράσινο τσάι και βότανα τζίντζερ. Κοτόπουλο, γαλοπούλα, χοιρινό, γαλακτοκομικά προϊόντα, φρούτα, λαχανικά, ξηροί καρποί και ψάρια. Τι πρέπει να αποφύγετε; Την κατανάλωση ζάχαρης και αλκοόλ.

 

All photos source Instagram

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.