Home / Family  / Αποστολή τροφών για κατοικίδια στην Ουκρανία

Αποστολή τροφών για κατοικίδια στην Ουκρανία

pets Ukraine
Ο Ερυθρός Σταυρός και η Humane Society International στέλνουν τροφές για κατοικίδια στην Ουκρανία, για να ανακουφίσουν την κρίση διαβίωσης των ζώων.

 

Ο Ρουμανικός Ερυθρός Σταυρός και η οργάνωση προστασίας των ζώων Humane Society International μεταφέρουν ζωτικής σημασίας τροφές για κατοικίδια και κτηνιατρικές προμήθειες στην Ουκρανία. Εκατοντάδες καταφύγια ζώων, κτηνιατρικές κλινικές και κέντρα διάσωσης, καθώς και χιλιάδες οικογένειες με κατοικίδια ζώα, που παραμένουν στην Ουκρανία, αγωνίζονται να βρουν τροφή για τα ζώα που φροντίζουν.

Η παροχή κτηνιατρικής περίθαλψης σε τραυματισμένα ή άρρωστα ζώα είναι όλο και πιο δύσκολη, καθώς οι προμήθειες κινδυνεύουν να εξαντληθούν. Σε αναγνώριση της ξεκάθαρης επιθυμίας των Ουκρανών να φροντίσουν τα ζώα που έχουν επίσης πέσει θύματα του πολέμου, ο Ρουμανικός Ερυθρός Σταυρός προσφέρει, για πρώτη φορά, σωτήρια βοήθεια για ζώα στη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας. Η Humane Society International δώρισε τον πρώτο τόνο τροφής για κατοικίδια στον Ρουμανικό Ερυθρό Σταυρό, τον οποίο ο οργανισμός μεταφέρει στην Ουκρανία και διανέμει ανάλογα με τις ανάγκες.

 

 

Η Raluca Morar, εκτελεστική διευθύντρια της κομητείας Sibiu του Ρουμανικού Ερυθρού Σταυρού, αναφέρει:

“Σε καιρούς σαν αυτούς, εμείς, στον Ερυθρό Σταυρό, γνωρίζουμε ότι ο πιο πολύτιμος πόρος μας είναι η καλοσύνη και η συμπόνια. Σε τέτοιες στιγμές ξέρουμε ότι όχι μόνο οι άνθρωποι, αλλά και τα ζώα χρειάζονται βοήθεια. Είμαστε χαρούμενοι που έχουμε τη Humane Society International στο πλευρό μας. Θα φροντίσουμε οι τόσο απαραίτητες τροφές για κατοικίδια να φτάσουν στην Ουκρανία με τις νηοπομπές μας.”

 

Σύμφωνα με τη διευθύντρια της HSI/Europe’s Romania, Andreea Roseti:

“Καθώς αυτή η σύγκρουση συνεχίζεται, άνθρωποι και ζώα στην Ουκρανία υποφέρουν ο ένας δίπλα στον άλλο. Είμαστε ευγνώμονες που ο Ρουμανικός Ερυθρός Σταυρός αναγνώρισε ότι η δεινή κατάσταση των ζώων στον πόλεμο είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα δεινά των ανθρώπων που ζουν μαζί τους. Δωρίσαμε έναν τόνο προμηθειών για κατοικίδια, τον πρώτο από τους πολλούς που θα ακολουθήσουν, και θα διανείμει ο Ερυθρός Σταυρός στην Ουκρανία. Υπάρχουν μεγάλοι αριθμοί κατοικίδιων σκύλων και γατών που περιφέρονται στους δρόμους, που έχουν χωριστεί από τις οικογένειές τους. Είναι σαστισμένα, τραυματισμένα και χρειάζονται βοήθεια. Η τραγωδία του πολέμου δεν κάνει διάκριση μεταξύ δύο ή τεσσάρων ποδιών.”

 

 

Η HSI συνεργάζεται επίσης με άλλες τοπικές φιλοζωικές ομάδες στη Γερμανία, την Ιταλία και την Πολωνία, για να βοηθήσει τους Ουκρανούς πρόσφυγες και τα αγαπημένα τους κατοικίδια. Με την υποστήριξη μιας γενναιόδωρης δωρεάς από τη Mars Incorporated, η φιλανθρωπική οργάνωση παρέχει τροφές για κατοικίδια, κουβέρτες και κτηνιατρική φροντίδα σε πρόσφυγες που φτάνουν με ζώα συντροφιάς. Στη Γερμανία, η HSI συνεργάζεται με τη φιλοζωική ομάδα BerlinerTiertafel, για την παροχή τροφών για κατοικίδια και κτηνιατρικής θεραπείας. Σε όλο το Βερολίνο περισσότεροι από 30 κτηνίατροι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, βοηθώντας τους πρόσφυγες και τα κατοικίδιά τους.

 

Όπως αναφέρει η διευθύντρια του HSI Γερμανίας, Sylvie Kremerskothen Gleason:

“Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι φυσικά μια καταστροφική ανθρωπιστική κρίση. Αλλά τα αγαπημένα σκυλιά, γάτες και άλλα ζώα όσων φεύγουν από την Ουκρανία είναι σε μεγάλο βαθμό μέρος αυτής της ιστορίας. Ακούσαμε από πρόσφυγες που βοηθάμε στο Βερολίνο ότι η πιστή συντροφιά των κατοικιδίων τους έχει κρατήσει τους ίδιους και τις οικογένειές τους στο επίπονο ταξίδι προς την ασφάλεια. Ειδικά για τα παιδιά, τα κατοικίδια ζώα είναι μια τεράστια πηγή παρηγοριάς, για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν το τραύμα του πολέμου.”

 

Μπορούμε κι εμείς να συνδράμουμε στο σπουδαίο έργο της Humane Society International, κάνοντας τη δωρεά μας εδώ.

 

Η διευθύντρια της HSI Romania, Andreea Roseti, παραδίδει τροφές κατοικιδίων στον Ρουμανικό Ερυθρό Σταυρό για να αποσταλούν στην Ουκρανία. Photo credit: Dumitru Dragos/HSI.

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin