Home / Good Life  / Το χωριό του Άγιου Βασίλη, σε περιμένει να το επισκεφτείς

Το χωριό του Άγιου Βασίλη, σε περιμένει να το επισκεφτείς

Santa Claus
Εσείς, θυμηθήκατε να είστε καλοί φέτος για να σας επισκεφτεί ο Άγιος Βασίλης, ή επιλέξατε να τον επισκεφτείτε οι ίδιοι;

Κάθε Χριστούγεννα, αυτή φαίνεται να είναι η πρώτη ερώτηση που τίθεται σε μικρούς και μεγάλους. Αυτός, είναι και ο μόνος τρόπος για να βεβαιωθούν για το αν θα λάβουν τελικά το δώρο τους, ή εάν τα ξωτικά του Άγιου Βασίλη, θα τους ξεχάσουν.

 

Το μόνο σίγουρο είναι, πως αν συμπεριφερθήκατε σωστά, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς το όνομά σας θα συγκαταλέγεται ήδη στη λίστα. 

 

◊ Τόπος και ημερομηνία γέννησης του Άï-Βασίλη 

Οι ρίζες του Άγιου Βασίλη, εντοπίζονται στο Βορρά. Η τοποθεσία της γέννησης του, είναι ανακριβής και παραμένει ένα άλυτο μυστήριο. Τα πολλά παραμύθια, δεν έχουν καταφέρει να απαντήσουν σε αυτό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι, πριν από πολλούς αιώνες, έχτισε το σπίτι του στη Λαπωνία και πιο συγκεκριμένα, στο Ροβανιέμι. Δηλαδή, στη βορειότερη περιοχή της Φινλανδίας. Εξαιτίας, των πολλών παραμυθένιων μυστικών των Χριστουγέννων, που έχουν τις ρίζες τους εκεί, ο Αρκτικός κύκλος ήταν, πάντοτε, το αγαπημένο μέρος του Άγιου Βασίλη.  

 

Όσον αφορά τώρα την ημερομηνία της γέννησης του, φήμες λένε πως στο δίπλωμα οδήγησης του ελκήθρου, αναγράφεται το εξής: “Πριν από πολύ καιρό”!

 

santa is coming

◊ Αξίζει όμως κανείς να επισκεφτεί το χωριό του;

Το χωριό του Άγιου Βασίλη, δεν είναι το μοναδικό αξιοθέατο στο Ροβανιέμι, ωστόσο είναι αδιαμφισβήτητα το διασημότερο. Πέρα από τα ποικίλα χριστουγεννιάτικα αξιοθέατα που προσφέρει, είναι επίσης, το σπίτι του Κεντρικού Ταχυδρομείου, στο οποίο καταφθάνουν και ταξινομούνται χιλιάδες γράμματα, με παραλήπτη τον αγαπημένο άγιο μικρών και μεγάλων, από όλο τον κόσμο.  

 

post office finland

 

Το Santa Claus Village δεν είναι απλώς μια εμπειρία. Υπάρχουν πολλά περισσότερα σε αυτόν τον προορισμό, από όσα περιμένει κανείς. 

◊ Τι είναι λοιπόν το χωριό του Άγιου Βασίλη;

village santa

 

Ουσιαστικά, το Santa Claus Village, είναι ένα χριστουγεννιάτικο πάρκο περιήγησης. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Ωστόσο, αποτελείται από ιδιωτικά και ανεξάρτητα καταστήματα, αξιοθέατα και καταλύματα. Θα βρείτε, πολλούς τουριστικούς πράκτορες, μέσα σε αυτό.  Προσφέρουν υπηρεσίες, τόσο για snowmobiling, όσο και για νυχτερινές εξορμήσεις προκειμένου να δείτε τα Northern Lights και πολλά άλλα.

 

◊ Συνάντηση με τον Άγιο Βασίλη, στο γραφείο του

santa's office

 

Η συνάντηση με τον Άγιο, στο Santa Office Rovaniemi, είναι ένας από τους συχνότερους λόγους επίσκεψης στο χωριό. Εξαιτίας αυτού, οι ουρές, τείνουν να είναι μεγάλες. Ωστόσο, η αναμονή αξίζει, καθώς περνούν μέσα από ένα μαγικό μονοπάτι με σπηλιές και το εργαστήριο του Άγιου Βασίλη.

Σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής, υπάρχουν μικρές πόρτες κα παράθυρα. Κοιτάζοντας, μάλιστα, μέσα από τις κλειδαρότρυπες τους, φανερώνονται τα ξωτικά του Άγιου Βασίλη, που φτιάχνουν παιχνίδια και χειροτεχνίες για παιδιά σε όλο τον κόσμο. Η διάρκεια που δίνεται σε κάθε ομάδα που επισκέπτεται τον Άγιο Βασίλη, είναι περίπου 5 λεπτά και η είσοδος σε αυτό, είναι δωρεάν.

Στο παρακάτω βίντεο, θα δείτε διασκεδαστικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε, αν βρεθείτε σε αυτό.

 

 

[email protected]

“But how could you live and have no story to tell?” ― Fyodor Dostoevsky, White Nights