Home / Good Life  / Το φθινόπωρο είναι η κατάλληλη εποχή να επισκεφτείς το Βερολίνο!

Το φθινόπωρο είναι η κατάλληλη εποχή να επισκεφτείς το Βερολίνο!

Βερολίνο
Καθώς έχουν ήδη πέσει τα πρώτα φθινοπωρινά φύλλα, το Βερολίνο μάς προσκαλεί να ζήσουμε μία ιδιαίτερη ταξιδιωτική εμπειρία! Όποια ταξιδιωτική προσέγγιση και αν θέλεις να ακολουθήσεις,.άφησε το Βερολίνο να σε καθοδηγήσει με τον δικό του μοναδικό τρόπο…

 

Τα τελευταία 30 χρόνια το Βερολίνο έχει εξελιχθεί σε μία παγκόσμια πρωτεύουσα, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στο.σταυροδρόμι της φύσης, της κουλτούρας και της τέχνης, του καλού φαγητού, αλλά και της έντονης νυχτερινής ζωής. Πάμε να ανακαλύψουμε μερικά από τα must-see αξιοθέατα, που δεν πρέπει να χάσεις κατά τη διάρκεια της παραμονής σου στην πρωτεύουσα της Γερμανίας. 

 

Mitte

Το Mitte είναι κάτι περισσότερο από το κέντρο της πόλης. Είναι μία από τις πιο σημαντικές συνοικίες του Βερολίνου,.καθώς αντικατοπτρίζει την κουλτούρα του. Εκεί θα βρεις τα πιο πολυτελή μαγαζιά και μπουτίκ, βραβευμένα εστιατόρια, αλλά και μερικά από τα καλύτερα street καφέ.

 

 

Αυτήν την περίοδο, μπορείς να επισκεφτείς το ανακαινισμένο Neues Museum, μέρος του Island Museum,.το οποίο κάνει ένα ειδικό αφιέρωμα στην.ιστορία της βασίλισσας Νεφερτίτης.

 

Το Τείχος του Βερολίνου

Το ιστορικό Τείχος του Βερολίνου, που κάποτε χώριζε την πόλη στο δυτικό καπιταλιστικό.και στο ανατολικό σοσιαλιστικό, έχει κατεδαφιστεί σχεδόν ολοκληρωτικά. Από το σημείο αυτό έχει διασωθεί ένα τμήμα μήκους 1300 μέτρων, που από το 1990 αποτελεί τη διάσημη East Side Gallery.

 

 

Πάνω στο τείχος 118 καλλιτέχνες από 21 χώρες έχουν ζωγραφίσει ενδιαφέροντα γκράφιτι, το πιο διάσημο εκ των οποίων είναι το φιλί του Μπρέζνιεφ και του Χόνεκερ, ηγετών της Σοβιετικής Ένωσης και της Ανατολικής Γερμανίας.

 

Πύλη του Βρανδεμβούργου

Πρόκειται για τη διάσημη Πύλη-σύμβολο του Βερολίνου, που βρίσκεται στην κεντρική λεωφόρο Ούντερ Ντεν Λίντεν και βασίστηκε στα Προπύλαια της Ακρόπολης των Αθηνών. Πάνω στην πύλη δεσπόζει το Τέθριππο της Νίκης, το οποίο μετακίνησε ο Ναπολέων στο Παρίσι το 1806 μετά την υποταγή της Πρωσίας.

 

Βερολίνο

 
Το Μνημείο του Ολοκαυτώματος

Σε πολύ κοντινή απόσταση από την Πύλη τη Βρανδεμβούργου βρίσκεται το Μνημείο του Ολοκαυτώματος. Δημιουργήθηκε το 2003 από τον μηχανικό Πίτερ Άιζενμαν και είναι αφιερωμένο στους εκατομμύρια Εβραίους της Γερμανίας και της υπόλοιπης Ευρώπης που εξοντώθηκαν από τους ναζί τη μαύρη δωδεκαετία του ναζισμού (1933-1945).

 

 
Εκθέσεις Τέχνης στο Βερολίνο

Ως μία πόλη, που φημίζεται για την τέχνη και την κουλτούρα της, το Βερολίνο φιλοξενεί κατά καιρούς μερικές από τις.πιο σημαντικές και εντυπωσιακές εκθέσεις. Αυτό το διάστημα, μπορεί να επισκεφτεί κανείς:

 

  • Encounters: Μία φωτογραφική έκθεση από τη Mary Ellen Mark– έως τις 18/1/24 στο C/O Berlin
  • Devouring Lovers: Η μεγαλύτερη ατομική έκθεση της Eva Fabregas– έως τις 14/1/2024 στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
  • Roads not Taken. Or: It could have turned out differently: Μία αναδρομική έκθεση για την ιστορία της Γερμανίας, από το 1848 έως το 1989- έως τις 24/11/2024 στο German Historical Museum
  • Class and Mass: The World of Greek Clay Figures: Μία έκθεση αφιερωμένη στον πηλό, ως ένα από τα πιο σημαντικά υλικά της ελληνικής αρχαιότητας- έως τις 14/1/2024 στο Altes Museum

 

Μπορείτε να δείτε όλες τις περιοδικές εκθέσεις του Βερολίνου στο visitberlin.de

 

Street food markets 

Τα street food markets του Βερολίνου προσφέρουν σε κάθε επισκέπτη τις τοπικές τους σπεσιαλιτέ,.αλλά και εκλεπτυσμένα finger food και αυθεντικά πιάτα από όλο τον κόσμο. Τα φαγητά και τα ποτά στις αγορές, που είναι διάσπαρτες σε όλη την πόλη, παρασκευάζονται συνήθως μπροστά στα μάτια.των επισκεπτών, ενώ υπόσχονται νέες γευστικές εμπειρίες. 

 

Βερολίνο

 

Τα πιο γνωστά street food markets: 

  • Midweek Munchies
  • Bite Club
  • Street Food Market στο Mauerpark
  • Street Food Market στο Kulturbrauerei

 

 

 

 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada