Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Τα παντζάρια έχουν μόνο οφέλη για την υγεία μας;

Τα παντζάρια έχουν μόνο οφέλη για την υγεία μας;

Τα παντζάρια

Η καλύτερη εποχή για να βάλετε στη διατροφή σας τα παντζάρια είναι αυτή που διανύουμε! Ανακαλύψτε ποια είναι τα οφέλη τους, αλλά και τι πρέπει να προσέξετε.

 

Ένα από τα πιο θρεπτικά λαχανικά! Τα παντζάρια θεωρούνται ένα φυτικό super food και τώρα διανύουν την εποχή τους. Προσφέρουν πολλά στην υγεία μας και το “μαγικό” τους είναι ότι μπορούν να καταναλωθούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Ωστόσο, όπως και με όλες τις τροφές, έτσι και εδώ υπάρχουν μικρά πράγματα που πρέπει να προσέξετε! Θα ξεκινήσουμε φυσικά με τα θετικά, επισημαίνοντας τις ευεργετικές του ιδιότητες.

Τα παντζάρια περιέχουν φυτικές ίνες, ασβέστιο, νάτριο, κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρο, φώσφορο, καθώς και βιταμίνη Α, Β και C. Μειώνουν την υπέρταση, ακόμα και την αναιμία. Βελτιώνουν την αρτηριακή πίεση του αίματος, καθώς και τη λειτουργία των αγγείων. Συνεπώς ενισχύουν την ενέργεια και καταπολεμούν τη σωματική κόπωση. Ένα ακόμα θετικό είναι οι καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες που έχουν! Όχι μόνο ενισχύουν την υγεία της καρδιάς, αλλά βοηθούν και αυτούς που έχουν καρδιακή ανεπάρκεια.

Ποιοι ακόμη τομείς ωφελούνται από τα παντζάρια; Επιβραδύνεται η άνοια, μειώνεται η χοληστερόλη και βελτιώνεται η σύσταση του δέρματος. Τι πρέπει να προσέξουμε; Κάποιοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο χυμός τους μπορεί να είναι επιβλαβής για άτομα με διαβήτη. Επίσης μπορούν να συμβάλλουν στον σχηματισμό πέτρας στα νεφρά και να προκαλέσουν πεπτικά συμπτώματα σε άτομα με ευερέθιστο έντερο. Αν, όμως, αντιμετωπίζετε εντερικά προβλήματα, τα παντζάρια αποτελούν λύση.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.