Home / Wellness  / Mind  / Πότε οι καβγάδες δημιουργούν μία ισχυρή σχέση;

Πότε οι καβγάδες δημιουργούν μία ισχυρή σχέση;

καβγάδες
Μία από τις πεποιθήσεις που έχουμε για τα ευτυχισμένα ζευγάρια είναι ότι δε μαλώνουν ποτέ. Γιατί όμως αυτό δεν ισχύει;

 

Η Jessica Griffin και η Pepper Schwartz στο βιβλίο τους “Relationship Rx: Prescriptions for Lasting Love and Deeper Connectionσυζητούν για το “κλειδί” μίας επιτυχημένης σχέσης και εξηγούν το πώς οι καβγάδες μπορούν να αποδειχθούν σωτήριοι για τα ζευγάρια.

 

Πιο συγκεκριμένα, οι ειδικοί μιλούν για τις δικές τους επαγγελματικές εμπειρίες με ζευγάρια,.οι οποίες δείχνουν ότι τα ευτυχισμένα ζευγάρια μαλώνουν, αλλά χρησιμοποιούν τους καβγάδες τους εποικοδομητικά. Όταν ένα ζευγάρι έρχεται σε αντιπαράθεση, η Jessica Griffin και η Pepper Schwartz.προτείνουν σε αυτά να “κηρύξουν εκεχειρία”, προκειμένου να αποκτήσουν αποτελεσματικότερη επικοινωνία,.καταγράφοντας τι τους έχει ενοχλήσει στη συμπεριφορά τους συντρόφου τους.

 

 
Ποιοι είναι οι “κανόνες” για μία υγιής σχέση, σύμφωνα με το “Relationship Rx: Prescriptions for Lasting Love and Deeper Connection”;

 

  • Τα ζευγάρια πρέπει να είναι ειλικρινή μεταξύ τους, αλλά να μην μιλούν με σκληρότητα απέναντι στον σύντροφό τους.
  • Στόχος των ζευγαριών πρέπει πάντοτε να είναι η λύση του προβλήματος, η βαθύτερη σύνδεση και η βελτίωση της σχέσης.
  • Τα ζευγάρια δεν πρέπει να αφήνουν στη μέση την κουβέντα τους. Μπορούν, ωστόσο, να ζητήσουν ένα διάλειμμα, αν το χρειαστούν.
  • Αντί να κατηγορεί ο ένας τον άλλον, καλό θα ήταν να χρησιμοποιούνται λέξεις και φράσεις, οι οποίες εκφράζουν συναισθήματα, όπως το ρήμα “αισθάνομαι”.

 

Αυτοί οι κανόνες μπορούν να βοηθήσουν τα ζευγάρια να μετατρέψουν τον καβγά τους σε ένα επικοδομητικό διάλογο, ο οποίος με τη σειρά του θα τα βοηθήσει να δημιουργήσουν πιο σταθερά και γερά θεμέλια στη σχέση τους.

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada