Home / Family  / Προστάτευσε το κατοικίδιο από τους κινδύνους της άνοιξης

Προστάτευσε το κατοικίδιο από τους κινδύνους της άνοιξης

κινδύνους
Καθώς έχουμε μπει και επίσημα στην άνοιξη, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και ενημερωμένοι σχετικά με τους κινδύνους που μπορεί να προκαλέσει η αλλαγή της θερμοκρασίας στα κατοικίδια.

 

Η αλλαγή της θερμοκρασίας και ο ερχομός της άνοιξης εγείρουν κινδύνους για τους τετράποδους φίλους μας. Δες, παρακάτω, μερικές χρήσιμες συμβουλές, έτσι ώστε να προστατέψεις την υγεία του κατοικιδίου σου.

 

 

Αλλεργίες, ψύλλοι και τσιμπούρια

Κατά τους θερμότερους μήνες, όπως και οι άνθρωποι, έτσι και το κατοικίδιο μπορεί να γίνει πιο ευάλωτο σε περιβαλλοντικά αλλεργιογόνα, όπως η γύρη ή το γρασίδι. Αυτά τα αλλεργιογόνα μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος και επίμονο κνησμό, κάνοντας δύσκολη την καθημερινότητα του κατοικιδίου σου. Επομένως, καλό θα ήταν να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός για τυχόν σημάδια φλεγμονής στο σώμα του τετράποδου φίλου σου. Επιπλέον, οι ψύλλοι και τα τσιμπούρια γίνονται πιο επικίνδυνα αυτούς τους μήνες, καθώς τείνουν να ευδοκιμούν σε υψηλότερες θερμοκρασίες, λόγω των αυξημένων επιπέδων υγρασίας. Η τακτική περιποίηση είναι απαραίτητη για την προστασία των κατοικίδιων από τα συγκεκριμένα παράσιτα. Καλό θα ήταν να προγραμματίσεις άμεσα ένα ραντεβού με τον κτηνίατρό σου,.έτσι ώστε να σου προτείνει την κατάλληλη μέθοδο πρόληψης.

 

 

Προγράμματα εμβολιασμών

Τα εμβόλια μπορούν να συμβάλουν στην προστασία των κατοικίδιων από ορισμένες ασθένειες,.ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο το ανοσοποιητικό τους σύστημα, έναντι των ξένων εισβολέων, όπως των βακτηρίων και των ιών. Ανάλογα με την περιοχή που ζεις, καθώς και με τις δραστηριότητες που σκοπεύετε να κάνετε μαζί με το κατοικίδιό σου, καλό θα ήταν να συμβουλευτείς τον κτηνίατρό σου, σχετικά με το ποιοι εμβολιασμοί συνιστώνται αυτήν την εποχή.

 

 

Προστασία από τα παράσιτα

Καθώς οι υψηλότερες θερμοκρασίες της άνοιξης φέρνουν ξανά στη ζωή μας και τα πάντα ενοχλητικά κουνούπια,.καλό θα ήταν να προμηθευτείς ειδικά απωθητικά. Με τον τρόπο αυτό θα προστατεύσεις το αγαπημένο σου κατοικίδιο από τυχόν τσιμπήματα και λοιμώξεις,.που μπορούν να αποδειχθούν επικίνδυνα για την υγεία του.

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada