Home / Lifestyle  / Celebrities  / Ο σπουδαίος Michael Caine αποχωρεί από την υποκριτική!

Ο σπουδαίος Michael Caine αποχωρεί από την υποκριτική!

Ο 90χρονος ταλαντούχος ηθοποιός Michael Caine ανακοίνωσε τη συνταξιοδότησή του, μετά από μία τεράστια καριέρα.

 

Μετά από περίπου 70 χρόνια στον χώρο του κινηματογράφου, ο σπουδαίος Michael Caine ανακοίνωσε ότι αποχωρεί οριστικά από την υποκριτική. Λίγοι έχουν την σπουδαία καριέρα του ταλαντούχου ηθοποιού. Στα 90 του χρόνια πρωταγωνιστεί στην τελευταία του ταινία, με τίτλο The Great Escaper, η οποία κυκλοφόρησε πρόσφατα. Τι γνωρίζουμε για τη ζωή και την καριέρα του; Γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1933, από γονείς που δεν είχαν καμία σχέση με τις τέχνες. Μετά τις τραυματικές εμπειρίες του από τον Δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, εγκατέλειψε το σχολείο στα 15 και έπειτα μπήκε στον βρετανικό στρατό.

 

 

Η ενασχόλησή του με τις τέχνες ξεκίνησε όταν έπιασε δουλειά σε θέατρο του Σάσεξ, σαν βοηθός του διευθυντή σκηνής. Αυτή η εμπειρία τον ώθησε στο να συμμετέχει σε μικρές παραστάσεις και γρήγορα ανακαλύφθηκε το ταλέντο του. Έχει συμμετάσχει σε περίπου 100 τηλεοπτικές παραγωγές. Τα έργα Ζουλού, Απόρρητος φάκελος Ίπκρες και Άλφι, ο στρατιώτης ήταν αυτά που του έδωσαν την πρώτη παγκόσμια αναγνώριση. Η κινηματογραφική του πορεία είναι αξιοσημείωτη, όχι μόνο για τις σπουδαίες ερμηνείες του, αλλά και για τον αριθμό των ταινιών που συμμετείχε- περίπου 130!

 

 

Μαζί με τον Jack Nicholson, κρατούν ένα Oscar ρεκόρ, καθώς ήταν υποψήφιοι σχεδόν κάθε χρόνο για πέντε δεκαετίες.

Το δικό του κινηματογραφικό είδωλο είναι ο John Wayne. Η ερμηνεία άλλου ηθοποιού που έχει ξεχωρίσει είναι αυτή του Heath Ledger ως Joker. Είναι φανταστικός στις μιμήσεις! Έχει συνεργαστεί με όλους τους μεγάλους σκηνοθέτες και αποτελεί έναν από τους πιο αγαπητούς ηθοποιούς. Είναι άσσος στο trivia και δηλώνει ότι το μυστικό για να ζήσεις τόσο χρόνια είναι η γυμναστική. Άρχισε να είναι λάτρης της γυμναστικής όταν παράτησε το κάπνισμα και το αλκοόλ, περνώντας περιόδους που ήταν εθισμένος σε αυτά. Η ιστορία για το πώς γνώρισε τη γυναίκα του είναι ιδιαίτερη, με μία δόση χιούμορ. Ο ίδιος την είδε σε μία διαφημιστική καμπάνια στη Βραζιλία και πήρε αμέσως ένα αεροπλάνο για να πάει να τη γνωρίσει. Ωστόσο, εκεί ανακάλυψε ότι η ίδια μένει μόνιμα στη γειτονιά του στο Λονδίνο!

 

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.