Home / Wellness  / Mind  / Ο θυμός ενισχύει την παραγωγικότητα!

Ο θυμός ενισχύει την παραγωγικότητα!

Ο θυμός
Νέα έρευνα μάς ωθεί να χρησιμοποιήσουμε τον θυμό ως “όπλο”, προκειμένου να επιτύχουμε τους καθημερινούς μας στόχους!

 

Μπορεί ο θυμός να είναι ένα από τα πιο παρεξηγημένα συναισθήματα,.ωστόσο νέα έρευνα αποδεικνύει τη χρησιμότητά του στην εκτέλεση απαιτητικών εργασιών. Πιο συγκεκριμένα, μία μελέτη, που πραγματοποιήθηκε στο Texas A&M University,.απέδειξε ότι ο θυμός δίνει ισχυρό κίνητρο στους ανθρώπους να δουλέψουν σκληρά, έτσι ώστε να επιτύχουν τους στόχους τους, ενισχύοντας την παραγωγικότητά τους. 

 

Μάλιστα, σύμφωνα με την Dr Heather Lench, επικεφαλής συγγραφέας της έρευνας,.“Τα ευρήματα αυτά καταδεικνύουν ότι ο θυμός αυξάνει την προσπάθεια για την επίτευξη ενός επιθυμητού στόχου, με αποτέλεσμα μεγαλύτερη επιτυχία”.

 

Η μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στο Journal of Personality and Social Psychology,.περιγράφει λεπτομερώς πώς οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Texas A&M διεξήγαγαν πειράματα, στα οποία συμμετείχαν περισσότερα από 1.000 άτομα, αναλύοντας δεδομένα ερευνών από περισσότερα από 1.400 άτομα,.με σκοπό να διερευνήσουν την πιθανή επίδραση του θυμού στους ανθρώπους σε διάφορες περιστάσεις της καθημερινότητας. 

 

 

Τα αποτελέσματα αποκαλύπτουν ότι όσοι ήταν θυμωμένοι τα πήγαν καλύτερα από εκείνους που βρίσκονταν σε άλλες πιθανές συναισθηματικές καταστάσεις. Οι ερευνητές υποθέτουν ότι μια εξήγηση θα μπορούσε να οφείλεται στη σχέση μεταξύ θυμού και μεγαλύτερης επιμονής,.με την ομάδα να διαπιστώνει ότι όσοι ήταν θυμωμένοι αφιέρωναν περισσότερο χρόνο στις εργασίες, τις οποίες είχαν κληθεί να διεκπεραιώσουν.

“Οι άνθρωποι συχνά προτιμούν να χρησιμοποιούν τα θετικά συναισθήματα ως εργαλεία περισσότερο από τα αρνητικά και τείνουν να βλέπουν τα αρνητικά συναισθήματα ως ανεπιθύμητα και δυσπροσαρμοστικά”, δήλωσε η Dr Lench. “Η έρευνά μας υποδεικνύει ότι ο συνδυασμός θετικών και αρνητικών συναισθημάτων προάγει την ευημερία και ότι η χρήση των αρνητικών συναισθημάτων ως εργαλείων μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική σε ορισμένες καταστάσεις”.

 

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα υπερισχύει το συναίσθημα του θυμού μέσα σου, φρόντισε να το διαχειριστείς, διοχετεύοντας όλη σου την ενέργεια σε κάτι παραγωγικό!

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada