Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Η ζάχαρη jaggery μπορεί να είναι ωφέλιμη;

Η ζάχαρη jaggery μπορεί να είναι ωφέλιμη;

ζάχαρη jaggery

Εσείς έχετε ακούσει για τη ζάχαρη jaggery; Ένας διαφορετικό είδος που έρχεται από την Ινδία, μπορεί να είναι πιο υγιές;

 

Οι περισσότεροι από εμάς αγαπούμε τη ζάχαρη και το θεωρούμε απίθανο να την κόψουμε από τη διατροφή μας. Κάποιοι είναι αρκετά αποφασισμένοι, οπότε ή καταφέρνουν όντως να την κόψουν ή αναζητούν υποκατάστατα. Ένα από αυτά είναι η ζάχαρη jaggery. Πρόκειται για έναν διαφορετικό τύπο ζάχαρης, με καταγωγή από την Ινδία. Αν όντως αποφασίσετε να κάνετε αυτήν την αλλαγή, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε.

Για αρχή θα τονίσουμε τα οφέλη της. Περιέχει κάποια στοιχεία, όπως μαγνήσιο, κάλιο, σίδηρο και φώσφορο. Χάρη στα αντιοξειδωτικά μέταλλα που διαθέτει μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα, ιδιαίτερα τους κρύους μήνες και να επηρεάσει θετικά τη λειτουργία των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Παράλληλα, υπάρχουν και έρευνες που υποστηρίζουν ότι τα διάφορα ένζυμα που περιλαμβάνει είναι ικανά να βοηθήσουν και το πεπτικό μας σύστημα. Τέλος, έχει συνδεθεί και με τη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

 

Όσα θετικά και αν φαίνεται να προσφέρει δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αποτελεί ένα είδος ζάχαρης. Ακόμα και αν περιέχει περισσότερα θρεπτικά συστατικά και είναι εμφανώς καλύτερη από την παραδοσιακή, δε σημαίνει ότι πρέπει να την καταναλώνουμε καθημερινά. Η ζάχαρη jaggery είναι ναι μεν καλύτερη, αλλά πρέπει να συνδυάζεται με ισορροπημένη διατροφή. Η υπερβολική κατανάλωσή της δεν θα έχει θετικά αποτελέσματα, οπότε προτείνεται να τη δοκιμάζετε με μέτρο.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.