Home / Cozyhome  / Οι Babayants Architects αντιμετωπίζουν κάθε σχεδιαστική πρόκληση

Οι Babayants Architects αντιμετωπίζουν κάθε σχεδιαστική πρόκληση

Οι Babayants
Οι Babayants Architects σχεδίασαν το εσωτερικό ενός διαμερίσματος 115 τ.μ., στον τελευταίο όροφο του συγκροτήματος κατοικιών Monarch στη Μόσχα, καταφέρνοντας να αντιμετωπίσουν κάθε κατασκευαστική πρόκληση.

 

Μία από τις κυριότερες προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η αρχιτεκτονική ομάδα ήταν ένας.ογκώδης στύλος, ο οποίος κυριαρχούσε μέσα στον χώρο, χωρίς όμως να εξυπηρετεί λειτουργικά το δωμάτιο. Προκειμένου να δημιουργήσουν μία αρμονική σύνθεση,.οι Babayants Architects μετέτρεψαν τον στύλο σε κεντρικό πυλώνα της κουζίνας, ενσωματώνοντας δίπλα σε αυτόν την τραπεζαρία.

 

Οι Babayants

 

Οι ανάγκες των κατοίκων στο επίκεντρο 

 

Η αρχιτεκτονική ομάδα έθεσε στο επίκεντρο του σχεδιασμού της κατοικίας τις ανάγκες.των κατοίκων της, μίας μητέρας και την ενήλικης κόρης της. Λαμβάνοντας υπόψη, λοιπόν, την αγάπη τους για την αισθητική και την προσοχή τους στη λεπτομέρεια, οι αρχιτέκτονες ξεκίνησαν με τη δημιουργία ενός βιολογικού τζακιού. Έτσι, ο Artem Babayants δημιούργησε μία αιωρούμενη κατασκευή, καθώς και ένα βάθρο κατασκευασμένο από φυσική πέτρα Astana Gray,.κάνοντάς το να λειτουργεί ως ένα οπτικό διαχωριστικό, που οριοθετεί τον κοινόχρηστο χώρο.

 

Οι Babayants

 

Κυρίαρχο στοιχείο του σχεδιασμού του χώρου ήταν ο μινιμαλισμός, καθώς και οι κομψές neutral αποχρώσεις, με τους αρχιτέκτονες να αναζητούν ζεστούς τόνους ξύλου για κάθε χώρο που καθορίζουν τη συνολική αφήγηση του εσωτερικού. Η διαδικασία επιλογής των χρωμάτων για τους τοίχους των δωματίων ήταν ιδιαίτερα σημαντική για την ολοκλήρωση του έργου. Οι Babayants Arhitects εξέτασαν προσεκτικά τις αποχρώσεις των χρωμάτων, σε διαφορετικά σενάρια φωτισμού.

 

Οι Babayants

 

Παρά τις κατασκευαστικές δυσκολίες, η αρχιτεκτονική ομάδα δημιούργησε μία κομψή, μα πάνω από όλα λειτουργική κατοικία με όλες τις ανέσεις.

 

www.artbabayants.com

Photo credits: Sergey Krasyuk

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada