Home / Cozyhome  / Με τεράστια επιτυχία έκλεισε η Salone del Mobile.Milano 2023

Με τεράστια επιτυχία έκλεισε η Salone del Mobile.Milano 2023

Salone Internazionale del Mobile
Η 61η έκδοση της Salone del Mobile.Milano συγκέντρωσε 15% περισσότερους επισκέπτες σε σύγκριση με το 2022, επιβεβαιώνοντας την καταλυτική δύναμη της νέας μορφής της έκθεσης.

 

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 2.000 brands εκθετών, το 34% εξ αυτών από 37 διαφορετικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων 550 νέων σχεδιαστών από 31 διαφορετικές χώρες και 28 σχολών και πανεπιστημίων σχεδιασμού από 18 διαφορετικές χώρες, η Salone del Mobile.Milano 2023 κατέγραψε 307.418 παρευρισκόμενους (+15% σε σύγκριση με το 2022), από 181 χώρες. Μάλιστα, το 65% αυτών ήρθαν από το εξωτερικό, με πρωτοστάτες τους επισκέπτες από την Κίνα, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ισπανία και τη Βραζιλία.

 

Rosso Salone

Rosso Salone / Photo: Francesco Rucco, Courtesy: FederlegnoArredo.

Salone Internazionale del Mobile Kartell

Kartell @ Salone Internazionale del Mobile / Photo: Andrea Mariani.

Salone Internazionale del Mobile Roche Bobois

Roche Bobois @ Salone Internazionale del Mobile / Photo: Ruggiero Scardigno.

BAXTER @ Salone Internazionale del Mobile / Photo: Alessandro Russotti.

FLEXFORM @ Salone Internazionale del Mobile / Photo: Alessandro Russotti.

 

Έμφαση στη βιωσιμότητα

Τεράστια προσοχή δόθηκε στη βιωσιμότητα, τόσο όσον αφορά στη διοργάνωση και τη διεξαγωγή της εμπορικής έκθεσης – η Salone θα γίνει η πρώτη τομεακή έκθεση που θα λάβει πιστοποίηση ISO 20121 για τη διαχείριση βιώσιμων εκδηλώσεων –.όσο και σε σχέση με την έρευνα, την ποιότητα των προτάσεων και τις συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες λύσεις,.που αποδεικνύεται από τις εγκαταστάσεις στις εκθέσεις Euroluce και SaloneSatellite και από έναν τεράστιο αριθμό εκθετών.

 

Artemide @ Euroluce / Photo: Diego Ravier.

Vibia @ Euroluce / Photo: Diego Ravier.

Euroluce Foscarini del Mobile

Foscarini @ Euroluce / Photo: Diego Ravier.

 

Η Salone καθίσταται διεθνής σκηνή για νέες επιχειρηματικές ιδέες και τεχνολογικές λύσεις,.ικανές να συμβάλλουν στην ευημερία των ανθρώπων, στην προστασία του περιβάλλοντος, των σπιτιών μας.και την αποτελεσματικότερη χρήση των πόρων, σύμφωνα με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

 

Mohebban Milano @ Complemento d’Arredo / Photo: Ruggiero Scardigno.

Bosa @ Complemento d’Arredo / Photo: Andrea Mariani.

 

Τα highlights που κέρδισαν τις εντυπώσεις

Οι εκθέσεις City of Lights, που επιμελήθηκε ο Beppe Finessi, ο οποίος μετέτρεψε το Euroluce σε ένα χωροχρονικό συνεχές.που αποτελείται από πολυεπιστημονικές δημιουργικές δραστηριότητες που συνδέονται με το φως,.είχαν τεράστια απήχηση στο κοινό. Πολλά εύσημα δέχθηκαν και οι συγγραφείς που συμμετείχαν.-Hélène Binet, Massimo Curzi, Matteo Pirola, From outer Space, Martina Sanzarello, Michele Calzavara και Berfu Bengisu Gören.των οποίων ο σχεδιασμός, η γλωσσική και αισθητική ποικιλομορφία.παρείχαν στους επισκέπτες “φωτεινές” εμπειρίες. Αντικείμενα, φωτογραφίες, σχέδια, γλυπτά και βίντεο, καθώς και το ισχυρό αποτύπωμα του μεγάλου Maurizio Nannucci, ήταν οι πρωταγωνιστές μιας μεγάλης εγκατάστασης και έξι μεγάλων εκθέσεων, συμπεριλαμβανομένων των Constellations, που αποτελούνταν από επτά μεμονωμένα αρχιτεκτονικά και εκθεσιακά “intermezzo”, σχεδιασμένα από τη Formafantasma.

 

City of Lights

City of Lights / Constellation2 / Photo: Alessandro Russotti.

 

Αθρόα ήταν η προσέλευση των επισκεπτών και στο Aurore Arena (επίσης σχεδιασμένο από τη Formafantasma),.για το δημόσιο πρόγραμμα που επιμελήθηκε η Annalisa Rosso και για τη διάλεξη του μεγάλου Gaetano Pesce στο SaloneSatellite. Ένα σημάδι ότι η επιθυμία να συζητηθούν θεμελιώδη ζητήματα,.που σχετίζονται με τον σχεδιασμό και την κοινωνική και περιβαλλοντική του αξία, είναι πιο ζωντανή από ποτέ.

 

Satellite Salone del Mobile 2023

Gaetano Pesce @ SaloneSatellite / Photo: Luca Fiammenghi.

 

Η Maria Porro, Πρόεδρος της Salone del Mobile.Milano, ανέφερε:

“Η 61η έκδοση της Salone del Mobile.Milano ήταν μια διεθνής επιτυχία και είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που ξεπέρασε τις προσδοκίες. Πήραμε πολλά σημαντικά μαθήματα από αυτήν την έκδοση. Μάθαμε ότι είναι πράγματι δυνατό να επανασχεδιαστεί ένα τεράστιο γεγονός, όπως η Salone, προκειμένου να το προωθήσουμε στο μέλλον… Ότι η βιωσιμότητα είναι πραγματικά εφικτή, όταν ολόκληρο το σύστημα ενωθεί και ότι το νέο περιεχόμενο μπορεί να επινοηθεί και να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία γνώσης, ανάπτυξης και αξίας. Επενδύσαμε στην ποιότητα και δείξαμε την επιθυμία μας να συνεχίσουμε να παράγουμε καινοτομία και να «λέμε τις ιστορίες» των εταιρειών και των προϊόντων.”

 

Salone del Mobile 2023

Luiz @ Complemento d’Arredo / Photo: Ruggiero Scardigno.

 

Η επόμενη Salone del Mobile θα διεξαχθεί στο Μιλάνο από τις 16 έως τις 21 Απριλίου 2024.

 

www.salonemilano.it

 

Κεντρική εικόνα: Black-Tie @ Salone Internazionale del Mobile / Photo: Luca Fiammenghi.

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin