Home / Lifestyle  / Celebrities  / Η Maya Angelou είναι η πρώτη μαύρη γυναίκα σε νόμισμα της Αμερικής

Η Maya Angelou είναι η πρώτη μαύρη γυναίκα σε νόμισμα της Αμερικής

Ποιήτρια, ακτιβίστρια, καθηγήτρια,συγγραφέας και δημοσιογράφος, η Maya Angelou έγινε η πρώτη μαύρη γυναίκα σε νόμισμα των Η.Π.Α.

 

Πέρασαν οκτώ χρόνια από τον θάνατο της Maya Angelou και σήμερα θυμόμαστε ξανά την ίδια και το σπουδαίο έργο της. Έγινε η πρώτη μαύρη γυναίκα που απεικονίζεται σε νόμισμα των Η.Π.Α. Η ιστορία της ξεκίνησε αρκετά διαφορετικά από το πώς τη θυμόμαστε. Ανέλαβε μία σειρά από ποικίλες δουλειές μέχρι να γίνει ποιήτρια και ακτιβίστρια.

 

 

Θα πρέπει να ξέρουμε όλοι ότι η διαφορετικότητα κεντάει ένα πλούσιο χαλί. Πρέπει να καταλάβουμε πως όλοι οι κόμποι του χαλιού έχουν ισότιμη αξία, ανεξάρτητα από το χρώμα τους.”

 

Ήταν ενεργό μέλος του Κινήματος των Δικαιωμάτων των Πολιτών και συνεργάστηκε με τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και τον Μάλκολμ Χ. Επισκεπτόταν πολλά πανεπιστήμια και συνομιλούσε με τους φοιτητές. Μάλιστα, ήταν η πρώτη ποιήτρια που απήγγειλε ποίημά της σε ορκωμοσία προέδρου. Κατάφερε να ξεχωρίσει, καθώς μέσα από το έργο της υπερασπίστηκε σημαντικά και αποτελεσματικά τον πολιτισμό των μαύρων.

 

 

“Θα γνωρίσεις πολλές ήττες στη ζωή σου, αλλά ποτέ μην επιτρέψεις στον εαυτό σου να νικηθεί.”

 

Κατά τη διάρκεια της ζωής της απονεμήθηκε ο τίτλος της επίτιμης διδάκτορος περισσότερες από 50 φορές. Θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες μορφές της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Η ίδια πέρα από τα ποιήματα και τις αυτοβιογραφίες είχε δημοσιεύσει και μουσικά έργα, κερδίζοντας δύο Grammy.

 

 

“H προκατάληψη είναι ένα βαρύ φορτίο που θολώνει το παρελθόν, απειλεί το μέλλον και κάνει το παρόν απρόσιτο. • Το πουλί δεν κελαηδάει επειδή έχει μια απάντηση, κελαηδάει επειδή έχει ένα τραγούδι.”

 

Η Maya και όσα έχει καταφέρει θα μείνουν ανεξίτηλα στον χρόνο, διότι αποτελούσαν και αποτελούν σημαντικά “όπλα” στη μάχη κατά των φυλετικών διακρίσεων. Μιλάνε μέσα στη ψυχή μας και μας κάνουν να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον.

 

 

“Επιτυχία είναι να σ’ αρέσει ο εαυτός σου, να σ’ αρέσει αυτό που κάνεις και να σ’ αρέσει ο τρόπος που το κάνεις.”

 

All photos source Instagram

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.