Home / Family  / Η σημασία των βιβλίων στην πρώτη παιδική ηλικία

Η σημασία των βιβλίων στην πρώτη παιδική ηλικία

Η διημερίδα “Βιβλία και ανάγνωση στην πρώτη παιδική ηλικία”  στο Ινστιτούτο Γκαίτε της Αθήνας πραγματεύεται ένα άκρως σημαντικό θέμα.

Διημερίδα με θέμα “Βιβλία και ανάγνωση στην πρώτη παιδική ηλικία” διοργανώνουν.το διεπιστημονικό σωματείο “Διαβάζοντας Μεγαλώνω” και το Goethe-Institut Athen.

 

Η εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, θα πραγματοποιηθεί στις 2 και 3 Δεκεμβρίου στο Goethe-Institut Athen.και είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Σοφίας Γαβριηλίδου, Καθηγήτριας Συγκριτικής Παιδικής Λογοτεχνίας στο Α.Π.Θ.

 

πρώτη παιδική

 

Η διημερίδα απευθύνεται σε όλους τους φύσει και θέσει εμπλεκόμενους στην υπόθεση της ανάγνωσης: γονείς, παιδαγωγούς, εκπαιδευτικούς, βιβλιοθηκονόμους, επαγγελματίες υγείας, δημιουργούς, συντελεστές και μελετητές του βιβλίου, στελέχη και εργαζομένους των φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του Πολιτισμού, της Εκπαίδευσης, της Υγείας και της Πρόνοιας, καθώς και των δομών που απευθύνονται στο παιδί και την οικογένεια.

 

Στην διημερίδα θα συμμετάσχουν ομιλητές από την Ελλάδα, την Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Η.Π.Α. και την Ιταλία, οι οποίοι θα απαντήσουν σε σημαντικά ερωτήματα, όπως γιατί χρειάζονται βιβλία τα βρέφη και τα νήπια, ποι αη σημασία να τους διαβάζουμε, ποια είναι τα βιβλία που απευθύνονται στα πολύ μικρά παιδιά, πώς τα επιλέγουμε και πολλά ακόμη.

 

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στις 17.00 και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις 20.30. Η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά απαιτείται η συμπλήρωση δήλωσης συμμετοχής

 

Αναζητήστε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα της διημερίδας.

 

www.goethe.de

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath