Home / Good Life  / Art & Culture  / Εμπλουτίζεται και πάλι η θεατρική σκηνή της Θεσσαλονίκης!

Εμπλουτίζεται και πάλι η θεατρική σκηνή της Θεσσαλονίκης!

θεατρική σκηνή

Γεμάτη εξαιρετικές παραγωγές θα είναι η θεατρική σκηνή της Θεσσαλονίκης για το επόμενο διάστημα! Δείτε ποιες παραστάσεις έρχονται!

 

Η μαγεία του θεάτρου μάς καλεί να την ανακαλύψουμε! Κάθε μήνα η θεατρική σκηνή της Θεσσαλονίκης εμπλουτίζεται με σπουδαίες παραγωγές που δεν πρέπει να χάσετε! Θεατρικά έργα που μας ταξιδεύουν και ερμηνείες που καθηλώνουν! Ποιες είναι οι παραστάσεις που έρχονται στην πόλη μας και ανυπομονούμε να παρακολουθήσουμε;

 

Λευκές Νύχτες του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι στο Θέατρο Φραγκάνη από 5 Μαΐου!

Μία νουβέλα σπουδή πάνω στην συν-ύπαρξη και το συναίσθημα συναντάει τη θεατρική σκηνή. Ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης και η Αλεξάνδρα Αϊδίνη πρωταγωνιστούν σε ένα έργο εγκώμιο στη φιλία και την αγάπη, με φόντο τις ονειρικές Λευκές Νύχτες της Αγίας Πετρούπολης.

 

Οικόπεδα με Θέα στο Θέατρο Κολοσσαίον από 5 μέχρι 14 Μαΐου

Το βραβευμένο με Pulitzer αριστούργημα του David Mamet έρχεται στη Θεσσαλονίκη με πρωταγωνιστές τους Γιάννη Μπέζο, Άρη Λεμπεσόπουλο, Μάκη Παπαδημητρίου, Θανάση Κουρλαμπά, Γιάννη Δρακόπουλο, Γεράσιμο Σκαφιδά και Μάριο Μαριόλο. Το έργο διαδραματίζεται κατά τις τελευταίες μέρες ενός διαγωνισμού, που έχει επιβληθεί από τα κεντρικά γραφεία ενός κτηματομεσιτικού γραφείου μίας μικρής αμερικανικής πόλης.

 

Ο κατά φαντασίαν ασθενής του Μολιέρου στο θέατρο Μονής Λαζαριστών από 3 μέχρι 14 Μαΐου

Ένα από τα πιο γνωστά έργα του Μολιέρου θα παρουσιαστεί από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Μία αξεπέραστη μουσική κωμωδία που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια!

 

Η Αναρχική στο θέατρο Αυλαία από 8 μέχρι 10 Μαΐου

Οφείλει μία γενιά να υποτάσσεται ή να επαναστατεί; Το αμφιλεγόμενο έργο του David Mamet, που προκάλεσε τόσες αντιδράσεις διαπραγματεύεται τα πραγματικά και αιματηρά γεγονότα που συνέβησαν στην Αμερική τη δεκαετία του 70. Ηθοποιοί: Όλγα Καπαγιορίδου και Κατερίνα Φαχούρι.

 

Άρης της Σοφία Αδαμίδου στο θέατρο Αμαλία από 6 μέχρι 14 Μαΐου

Η ερμηνεία- θρύλος του Τάσου Σωτηράκη ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη. Το συγκινητικό έργο της Σοφίας Αδαμίδου μελετάει τη ζωή και την ιστορική και πολιτική πορεία του Άρη Βελουχιώτη.

 

Χάος στο Θέατρο Τ από 5 μέχρι 14 Μαΐου

Η ομάδα θεάτρου Male di Luna μέσα από μία πρωτότυπη θεατρική διασκευή διηγημάτων του Λουίτζι Πιραντέλλο μάς μεταφέρει στη Σικελία, εξερευνώντας το δράμα και τις χαρές της καθημερινής ζωής μέσα στο χάος που μας περιβάλλει.

 

Swallow στο θέατρο Άνετον από 5 μέχρι 7 Μαΐου

To Swallow  εξερευνά την απόλυτη ανθρώπινη μοναξιά και την αναζήτηση για σύνδεση και επαφή ως αντίδοτο στο προσωπικό τραύμα.  Μας παρουσιάζει την πορεία τριών γυναικών που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τους δαίμονές τους και να αποδεχθούν τον εαυτό τους. Ηθοποιοί: Μυρσίνη Καρματζόγλου, Γεωργία Ποντσουκτσή Ραφαέλα Τσομπανούδη.

θεατρική σκηνή

 

Ay, Carmela στο θέατρο Αυλαία στις 24 και 25 Μαΐου

Ένα μανιφέστο κατά της βαρβαρότητας, γεμάτο ευαισθησία και χιούμορ. Τι μπορεί να συμβεί όταν βρεθείς στη λάθος πλευρά της ιστορίας; Και πόσα είσαι διατεθειμένος να κάνεις στον βωμό της ελευθερίας (σου); Αυτή είναι η αφετηρία του “Ay, Carmela!”, του πολυβραβευμένου, κωμικοτραγικού έργου του Χοσέ Σάντσις Σινιστέρρα. Παίζουν οι: Κατερίνα Μπιλάλη και Κωνσταντίνος Κυριακού.

θεατρική σκηνή

 

Προστέθηκαν και ακόμα πέντε παραστάσεις του έργου Ψηλά από τη Γέφυρα! 

 

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.