Home / Good Life  / Ένα μαγευτικό ταξίδι με θέα την ομορφιά της Πελοποννήσου! (part 1)

Ένα μαγευτικό ταξίδι με θέα την ομορφιά της Πελοποννήσου! (part 1)

Πελοποννήσου
Μία μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία ξεδιπλώνεται με τον πιο ιδιαίτερο τρόπο σε κάθε γωνιά της Πελοποννήσου. Ανακαλύψτε τους πιο μαγευτικούς προορισμούς, σε έναν τόπο που συνδυάζει τους σύγχρονους ρυθμούς της πόλης με την ιστορία, έχοντας ως τοπίο την άπλετη ομορφιά της φύσης.

 

Στο πρώτο μέρος αυτής της νοερής ταξιδιωτικής εμπειρίας ανακαλύπτουμε όλες τις μαγικές γωνιές της δυτικής Πελοποννήσου!

 

Ταξίδι πίσω στον χρόνο στην Αρχαία Ολυμπία

Με μία επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε το μεγαλείο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού,.που δε σταματά ποτέ να εντυπωσιάζει. Εκεί, θα μπορέσετε να θαυμάσετε ένα από τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου, το επιβλητικό χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία, ύψους 13,5 μέτρων. Μην παραλείψετε να κάνετε μία περιήγηση στο αρχαίο στάδιο των Ολυμπιακών Αγώνων,.καθώς και στο αρχαιολογικό μουσείο της Ολυμπίας, στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Ερμής του Πραξιτέλη.

 

 
Η μαγεία της φύσης στον ποταμό Λούσιο

Ο Λούσιος, που οφείλει το όνομά του στις Νύμφες που έλουσαν τον νεογέννητο θεό Δία στα νερά του, είναι ένας από τους πιο συναρπαστικούς ποταμούς της Πελοποννήσου. Εκτός από τη μαγευτική φύση, την οποία μπορείτε να θαυμάσετε κάνοντας πεζοπορία,.είναι ιδανικός για rafting, με τη διαδρομή να ξεκινάει από το γεφύρι κοντά στο χωριό Ατσίχολος και να τερματίζει στο ιστορικό πέτρινο Γεφύρι του Κούκου. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 4 ώρες,.ενώ είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες, από 6 ετών και άνω.

 

 
Ένας εξωτικός παράδεισος στη Μεσσηνία

Στη δυτική πλευρά της Μεσσηνίας, μόλις λίγα χιλιόμετρα βόρεια από την Πύλο, βρίσκεται η μοναδική παραλία Βοϊδοκοιλιά. Μία από τις πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας, που εντυπωσιάζει με το ολοστρόγγυλο σχήμα της,.τη χρυσαφένια αμμουδιά της και τα γαλαζοπράσινα νερά της.

 

Πελοποννήσου

 
Η νησιώτικη πλευρά της Πελοποννήσου

Η Πύλος είναι μία γραφική παραθαλάσσια πόλη,.που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Μεσσηνίας, μόλις 52 χλμ. από την πόλη της Καλαμάτας. Με μία επίσκεψη στην Πύλο θα μπορέσετε να απολαύσετε όλα τα χαρακτηριστικά των ελληνικών νησιών, εξαιτίας της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και του χρώματος των σπιτιών της. Μην παραλείψετε να εντάξετε στην περιήγησή σας τα φυσικά αξιοθέατα της Πύλου,.όπως το Παλαιόκαστρο, το Νιόκαστρο, το σπήλαιο του Νέστορα και τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας.

 

 
Επίσκεψη στη μαγευτική Φοινικούντα

Επόμενη στάση η Φοινικούντα, ένα παραθαλάσσιο χωριό στο νομό Μεσσηνίας, το οποίο έχει αναδειχθεί ως ένα από τα πιο όμορφα καλοκαιρινά θέρετρα της Νότιας Πελοποννήσου, με ειδυλλιακές παραλίες με πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά, όπως η παραλία Φοινικούντας, το Μαυροβούνι, οι Λάμπες και η Λούτσα-Τσαπί. Μάλιστα, μη χάσατε την ευκαιρία να επισκεφθείτε την παραδοσιακή Μεθώνη, καθώς και τη γραφική Κορώνη, η οποία φημίζεται για τον νησιώτικο χαρακτήρα της.

 

Πελοποννήσου

 
Η “Γαλάζια Λίμνη” της Μεσσηνίας

Μέσα στην καρδιά της Πελοποννήσου, κοντά στο χωριό Χαραυγή και 34 χλμ. Από την Καλαμάτα, βρίσκεται το Πολυλίμνιο Μεσσηνίας, ένα σύμπλεγμα από λίμνες και καταρράκτες. Περιτριγυρισμένο από έντονη βλάστηση, το Πολυλίμνιο δεν χαρακτηρίζεται τυχαία ως η “Γαλάζια Λίμνη” της Μεσσηνίας. Η περιήγηση ξεκινάει από τη λίμνη του Ιταλού και του Τυχερού, ενώ ακολουθούν 13 ακόμα μαγευτικές λίμνες, οι οποίες μας υπενθυμίζουν το μεγαλείο της φύσης.

 

 
Μία “ζωντανή” πόλη στην Πελοπόννησο

Η ζωντανή εμπειρία της Πελοποννήσου συμπληρώνεται με την Καλαμάτα, η οποία βρίσκεται κάτω από τον επιβλητικό Ταΰγετο. Αυτή η πόλη της Μεσσηνίας συνδυάζει αριστοτεχνικά το αρχαία με το σύγχρονο στοιχείο, σε κάθε γωνιά της.

 

Πελοποννήσου

 

Φυσικά, μην ξεχάσετε να προγραμματίσετε μία επίσκεψη στην αρχαία Μεσσήνη, που βρίσκεται μόλις 30 χλμ. από την πόλη της Καλαμάτας. Μεταξύ άλλων, θα μπορέσετε να θαυμάσετε την Αρκαδική Πύλη, την Αγορά, τον ναό της Αρτέμιδος, το Στάδιο, καθώς και το θέατρο.

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada