Home / Family  / Βοηθώντας τα παιδιά να κάνουν φίλους

Βοηθώντας τα παιδιά να κάνουν φίλους

τα παιδιά

Όλοι οι γονείς θέλουν τα παιδιά τους να κάνουν ουσιαστικές φιλίες. Υπάρχουν τρόποι να τα βοηθήσουν;

 

Οι φίλοι είναι ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά. Στη ζωή μας θα κάνουμε πολλούς, κάποιοι από αυτοί θα μείνουν για μεγάλο διάστημα, κάποιοι όχι. Η δύναμη των φίλων αποδεικνύεται από πολύ μικρή ηλικία. Για τα παιδιά αποτελούν σημαντικό παράγοντα της εξέλιξής τους, σημαντική επιρροή για τη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους. Κάθε γονιός θέλει το παιδί του να έχει καλούς και αληθινούς φίλους και να είναι χαρούμενο. Για κάποια είναι εύκολο, ενώ άλλα δυσκολεύονται περισσότερο. Μέσα από έρευνες έχουν αναδειχθεί τρόποι που μπορούν οι γονείς να βοηθήσουν.

 

 

Όλα ξεκινούν από το σπίτι. Μέσα από τις δικές σας σχέσεις τα παιδιά αναπτύσσουν εν συναίσθηση, μαθαίνοντας να συμπεριφέρονται στους άλλους δίκαια και με ευγένεια. Όλα τα μέλη ρωτούν το ένα το άλλο πως είναι και πώς ήταν η μέρα τους, για να μάθουν τα παιδιά να δείχνουν ενδιαφέρον. Κάτι που μπορείτε να κάνετε όλοι μαζί είναι να παίζετε παιχνίδια, χωρίς ηλεκτρονικές συσκευές, για να επικοινωνείτε, να διασκεδάζετε και να συνεργάζεστε ουσιαστικά.

 

Μέσα από κάποιες διαφωνίες εκφράστε τα συναισθήματά σας με ήρεμο τρόπο και ζητήστε συγνώμη μπροστά στο παιδί για να κατανοήσει και αυτό τη σημασία της. Όταν είστε έξω με τα παιδιά χαιρετήστε τους γνωστούς με χαμόγελο και ξεκινήστε μικρές συζητήσεις, ώστε να γίνεται πρότυπο κοινωνικοποίησης για αυτά.

 

τα παιδιά

 

Οι εξωσχολικές δραστηριότητες είναι πολύ χρήσιμες!  Συζητήστε στο σπίτι τι μαθαίνει μέσα από αυτές και πώς αλληλεπιδρά με τους υπόλοιπους. Αν υπάρχουν τυχόν δυσάρεστες καταστάσεις βοηθήστε το να τις λύσει. Η δική σας ουσιαστική επικοινωνία θα δείξει τον δρόμο προς τη φιλία για το παιδί σας!

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.