Home / Good Life  / Βασιλόπιτα: 4 συνταγές για να γλείφεις τα δάχτυλά σου!

Βασιλόπιτα: 4 συνταγές για να γλείφεις τα δάχτυλά σου!

Βασιλόπιτα
Άραγε, τι εκπλήξεις – εκτός από το πολυπόθητο φλουρί – μπορεί να επιφυλάσσει η παραδοσιακή βασιλόπιτα στα χέρια τεσσάρων διάσημων σεφ; 

 

Το 2024 πλησιάζει και, φυσικά, η αγαπημένη μας βασιλόπιτα δε θα μπορούσε να λείπει από κανένα τραπέζι. Ωστόσο, αν θέλεις να δοκιμάσεις έναν διαφορετικό τρόπο παρασκευής της, παρακάτω σού έχουμε τέσσερις συνταγές από διάσημους Έλληνες σεφ για να διαλέξεις και πίστεψέ μας, αυτές οι παραλλαγές, αξίζουν τον κόπο.

 

Άκης Πετρετζίκης – Βασιλόπιτα με σαμπάνια

Σαμπάνια και λευκή σοκολάτα; Ο Άκης Πετρετζίκης ξέρει να κάνει τη διαφορά και για ακόμη μια φορά μάς το αποδεικνύει. Δίνει, λοιπόν, ένα ενδιαφέρον twist στην αγαπημένη μας γιορτινή πίτα με μία fun και γλυκιά αλχημεία. Αν θέλετε να εκπλήξετε στο φετινό γιορτινό τραπέζι, μη διστάσετε να τη φτιάξετε

 

βασιλόπιτας

 

Δημήτρης Μακρυνιώτης – Γαλλική παραδοσιακή 

Parlez-vous français? Ευτυχώς, δε χρειάζεται να μιλάτε γαλλικά για να φτιάξετε την Gallete des rois, τη Γαλλική Βασιλόπιτα, γιατί ο Δημήτρης Μακρυνιώτης μάς δείχνει, βήμα-βήμα, πώς να φτιάξουμε την τραγανή αυτή πίτα των Βασιλιάδων.

 

Βασιλόπιτα γαλλική

 

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Χωρίς ζάχαρη και γλουτένη

Αν είσαι άνθρωπος που προσέχει τη διατροφή του, προσπαθεί να κόψει την περιττή ζάχαρη ή και δεν μπορεί να την καταναλώσει καθόλου, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σού δίνει μία εύκολη συνταγή βασιλόπιτας, χωρίς ζάχαρη, που θα λατρέψεις! Και το καλύτερο; Μπορεί να φτιαχτεί μέσα σε 40′ λεπτά!

 

βασιλόπιτας

 

Ντίνα Νικολάου – Με τρούφα και γλάσο τυριού

Φτιάξε αυτό το υπέροχο κέικ βασιλόπιτας με τρούφα και γλάσο τυριού, από την εξαιρετική Ντίνα Νικολάου. Ας δώσουμε, λοιπόν, σε αυτό το παραδοσιακό γλυκό της Πρωτοχρονιάς την αίγλη που του αξίζει!