Home / Good Life  / Βίλνιους: Το μπαρόκ μαργαριτάρι της Λιθουανίας

Βίλνιους: Το μπαρόκ μαργαριτάρι της Λιθουανίας

Βίλνιους
Η μπαρόκ πρωτεύουσα της Λιθουανίας γιορτάζει φέτος τα 700 της χρόνια και μάς προσκαλεί σε ένα μαγικό ταξίδι, ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν. Το Βίλνιους παρά τη μακροχρόνια ιστορία του, παραμένει μία ζωντανή και σύγχρονη πόλη, ανοιχτή σε νέες ιδέες.

 

Εκτός από τη βαθιά του ιστορία, η οποία κατέστησε την Παλιά Πόλη του Βίλνιους κομμάτι της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, η πρωτεύουσα κατακλύζεται με στοιχεία σύγχρονης ζωής. Η πόλη δεν αποκαλείται τυχαία ως “μαργαριτάρι του μπαρόκ”. Το Βίλνιους μπορεί και υπερηφανεύεται με καμάρι για δύο από τις πιο όμορφες εκκλησίες στον κόσμο -τις εκκλησίες του Αγίου Πέτρου και του Αγίου Παύλου- καθώς και για το πλούσιο συγκρότημα του Πανεπιστημίου του Βίλνιους. Αναπόσπαστο στοιχείο της πόλης, που συνδέει και αυτό παρελθόν και σύγχρονο παρόν,.είναι η πολυπολιτισμικότητά της, καθώς και η συνύπαρξη διαφορετικών θρησκειών,.η οποία κατάφερε να αποτυπωθεί σε κάθε γωνιά της.

 

Δες παρακάτω τα must αξιοθέατα,.που θα σε βοηθήσουν να διεισδύσεις καλύτερα στην κουλτούρα της πρωτεύουσας της Λιθουανίας.

 

Ως no1, οι βόλτες με αερόστατο, που προσφέρουν μία ολοκληρωμένη και φαντασμαγορική εναέρια ξενάγηση στην πόλη.

 

 

Ο πύργος του Κάστρου Gediminas, το κύριο σύμβολο του Βίλνιους,.αποτελεί το κατάλληλο σημείο για να ξεκινήσεις την περιήγηση στην πρωτευόυσα, καθώς προσφέρει την απόλυτη πανοραμική θέα της Παλιάς Πόλης.

 

Βίλνιους

 
Η The Glass Quarter, η πρώην εμβληματική εβραϊκή γειτονιά με χρυσοχόους, υαλουργούς, τεχνίτες και χρηματοδότες,.φιλοξενώντας μία κοινότητα ιδιοκτητών μπουτίκ και κοσμηματοπωλών, αποτελεί -πλέον- συνώνυμο του στυλ στην πόλη.

 

 
Το Μουσείο ΜΟ, σχεδιασμένο από τον Daniel Libeskind, έχει βραβευτεί για τη δομή του και αποτελεί σήμα κατατεθέν της σύγχρονης τέχνης στο Βίλνιους.

 

 
Η φυλακή Lukiškės για 115 χρόνια προστατευόταν από ψηλούς τοίχους και συρματοπλέγματα. Σήμερα, έχει μετατραπεί στον καλλιτεχνικό χώρο Lukiškės Prison 2.0, όπου εργάζονται πλέον πάνω από 250 καλλιτέχνες και δημιουργοί.

 

Βίλνιους

 
Ο Βοτανικός κήπος του Βίλνιους φιλοξενεί μία τεράστια συλλογή 10.000 φυτών και θεωρείται ένας από τους πλουσιότερους στη Βαλτική.

 

 
Το Paupys Market προσκαλεί κάθε επισκέπτη σε νέες γευστικές εμπειρίες. Ο χώρος θυμίζει μία εσωτερική αστική “ζούγκλα”,.προσφέροντας μοναδικές στιγμές χαλάρωσης, μετά από μία ημέρα περιήγησης στο Βίλνιους.

 

Βίλνιους

 

Από όποια πλευρά και αν επιλέξουμε να δούμε το Βίλνιους,.το μόνο σίγουρο είναι ότι  θα ανακαλύψουμε “μυστικά”, τα οποία κρύβει σε κάθε γωνιά του. 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada