Home / Wellness  / Health  / Αυξητική στήθους, από τον Δρ. Αναστάσιο Τσεκούρα

Αυξητική στήθους, από τον Δρ. Αναστάσιο Τσεκούρα

αυξητική στήθους
Ο Δρ. Αναστάσιος Τσεκούρας MD, PhD, Πλαστικός Χειρουργός, Διευθυντής Πλαστικής Χειρουργικής του Μαιευτηρίου ΛΗΤΩ και μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Κοσμητικής Χειρουργικής και του Βρετανικού Κολεγίου Πλαστικής Χειρουργικής, απαντά σε 4+1 ερωτήσεις, που κάθε γυναίκα θα ήθελε να κάνει για την αυξητική στήθους.

 

Το καλοσχηματισμένο και πλούσιο στήθος αποτελεί από την αρχαιότητα σύμβολο θηλυκότητας. Όλο και περισσότερες γυναίκες στις μέρες μας αποφασίζουν να μεγεθύνουν το στήθος τους, κάτι που ουσιαστικά τονώνει την αυτοπεποίθησή τους και ομορφαίνει το γυναικείο σώμα. Η αυξητική στήθους αποτελεί μία από τις πιο διαδεδομένες και συχνές επεμβάσεις και μπορεί να πραγματοποιηθεί σε μια γυναίκα μετά την ολοκλήρωση της ανάπτυξης του σώματος και αναλόγως των επί μέρους αναγκών που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Για την αύξηση του στήθους υπάρχουν αρκετές τεχνικές και μια ευρεία γκάμα ενθεμάτων που καλούμαστε να επιλέξουμε ανάλογα με την περίπτωση.

 

anastasios tsekouras

 

Πώς γίνεται;

Η τοποθέτηση των ενθεμάτων γίνεται είτε μέσω μιας τομής κάτω από το μαστό (στην υπομάστια πτυχή που εύκολα καλύπτεται από το μαστό), είτε με μια τομή γύρω από τη θηλή, είτε με μια τομή που γίνεται στη μασχάλη προκειμένου να περάσει το ένθεμα.

 

Ποιες τεχνικές χρησιμοποιούνται;

Όταν πρόκειται να τοποθετήσουμε το ένθεμα κάτω από το μαζικό αδένα, αλλά πάνω από τον θωρακικό μυ, η πιο δημοφιλής τεχνική είναι η Subfacial. Ανορθώνουμε, δηλαδή, την περιτονία του μείζονος θωρακικού μυός (πρόκειται για μια λεπτή μεμβράνη) και δημιουργούμε μια θήκη, όπου τοποθετούμε το ένθεμα. Η τεχνική αυτή περιορίζει ακόμα περισσότερο τα όποια προβλήματα μπορεί στατιστικά να προκύψουν από την επέμβαση. Ταυτόχρονα, το αποτέλεσμα είναι πιο φυσικό, γιατί τα όρια του ενθέματος δεν είναι ορατά, ούτε δημιουργεί πτυχές στο πάνω μέρος του στήθους χάρη σε αυτήν την μεμβράνη (την περιτονία) που ουσιαστικά καλύπτει το ένθεμα.

Όταν πρόκειται να τοποθετήσουμε το ένθεμα κάτω από το θωρακικό μυ.(συνήθως όταν ο μαστός είναι ελάχιστος-ατροφικός) τότε η πιο δημοφιλής τεχνική είναι η Dual Plane. Με αυτήν κατασκευάζουμε τη θήκη που θα μπει το ένθεμα με τέτοιο τρόπο, ώστε το πάνω μισό να είναι κάτω από τον μυ (επειδή εκεί είναι που πραγματικά τον χρειαζόμαστε) και το άλλο μισό να είναι κάτω από την περιτονία του μόνο.

 

breast augmentation αυξητική στήθους

 

Τι ενθέματα χρησιμοποιούμε;

Στην αγορά υπάρχει μια ευρεία γκάμα ενθεμάτων, αλλά δεν είναι όλα ίδια, ούτε ενδείκνυνται για κάθε μαστό. Συγκεκριμένα, τα ενθέματα είναι φάκελοι από σιλικόνη,.που περιέχουν είτε το ίδιο υλικό -που είναι και η πιο δημοφιλής εκδοχή τους- είτε φυσιολογικό ορό ή τον συνδυασμό τους. Η σιλικόνη μπορεί να είναι αρκετά ή λιγότερο συμπαγής.

Επιπλέον, τα ενθέματα διαφοροποιούνται ως προς την υφή τους σε τραχείας και λείας επιφάνειας,.με τα πρώτα να υπερισχύουν στις προτιμήσεις για πρακτικούς λόγους: τα ανοίγματα που έχουν στην επιφάνεια περιορίζουν την κάψα που περιβάλλει το ένθεμα,.όπως συμβαίνει πάντα όταν υπάρχει ξένο σώμα στον οργανισμό μας.

Τέλος, τα διακρίνουμε σε στρογγυλά και σε ανατομικά με τα τελευταία σε συγκεκριμένες περιπτώσεις να χαρίζουν πιο φυσικό αποτέλεσμα.

 

Πώς επιλέγουμε ενθέματα;

Όσον αφορά στην επιλογή των ενθεμάτων, το τι είναι ιδανικό ορίζεται από τον γιατρό σε συνεργασία με τη γυναίκα,.σε συνάρτηση με τον σωματότυπό της και από συγκεκριμένες μετρήσεις όπως:.την απόσταση της μίας μασχαλιαίας πτυχής από την άλλη, τη διάμετρο της βάσης του στήθους,.το ύψος και το μέγεθος κάθε μαστού, την απόσταση ανάμεσα στα δύο στήθη. Και επειδή ένα υπέροχο στήθος δεν στέκεται “αποκομμένο” από ένα σώμα,.ακόμη και η περιφέρεια των γοφών παίζει ρόλο ως προς το ιδανικό μέγεθος που θα επιλεγεί.

 

Για ποιες γυναίκες ενδείκνυται;

Όσον αφορά στην ηλικία, η αυξητική στήθους ενδείκνυται για γυναίκες που έχουν ολοκληρώσει την ανάπτυξη του σώματός τους. Αναλόγως των επιμέρους προβλημάτων και αναγκών, που έχουμε να αντιμετωπίσουμε,.μπορούμε να σχεδιάσουμε την κατάλληλη επέμβαση σε εξατομικευμένη βάση!

Όσον αφορά στις ενδείξεις, η αυξητική γίνεται όταν έχουμε μικρό στήθος ή όταν έχει ατροφήσει,.«αδειάσει» ο μαστός, συνήθως μετά τους θηλασμούς.

 

Δρ. Αναστάσιος Τσεκούρας MD PhD
Αισθητικός & Επανορθωτικός Πλαστικός Χειρουργός
Λουκιανού 7, Κολωνάκι, Αθήνα
(Πλησίον στάση Μετρό «Ευαγγελισμός»)
Τ. 210 7219 991
www.drtsekouras.com

 

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin