Home / Good Life  / Έχετε σκεφτεί τη Σόφια για μία κοντινή απόδραση;

Έχετε σκεφτεί τη Σόφια για μία κοντινή απόδραση;

Σόφια

Μία low budget εκδρομή σε έναν όμορφο προορισμό είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσουμε το έτος! Η Σόφια είναι στις επιλογές σας;

 

Συνήθως οι προορισμοί που βρίσκονται κοντά μας δε σημαίνει ότι βρίσκονται και στο ταξιδιωτικό μας radar! Μία εξόρμηση σε έναν όμορφο και low budget προορισμό είναι μία τέλεια ιδέα για να ξεκινήσουμε το έτος μας. Συνήθως, όμως, σκεφτόμαστε να επισκεφτούμε ένα μέρος που βρίσκεται στην Ελλάδα, καθώς το εξωτερικό φαντάζει μία δύσκολη και μακρινή ιδέα. Η Σόφια, η πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, αποτελεί μία ωραία πρόταση για όσους θέλουν να δουν κάτι διαφορετικό, σε πολύ κοντινή απόσταση.

Φυσικά δε μοιάζει με τις υπόλοιπες κοσμοπολίτικες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αλλά είναι μία υπέροχη ευκαιρία για να αλλάξετε παραστάσεις. Τι μπορείτε να κάνετε στη Σόφια;. Ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα είναι ο Καθεδρικός του Αλέξανδρου Νιέφσκι, ο οποίος είναι και σύμβολο της Βουλγαρίας. Στο Εθνικό Παλάτι Πολιτισμού– γνωστό για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του- φιλοξενεί διάφορες εκθέσεις, συνέδρια και συναυλίες.

Και άλλα must visit σημεία: To Eθνικό Θέατρο Ιvan Vazov, το Εθνικό Μουσείο Ιστορίας, η Εθνική Πινακοθήκη και το Τζαμί. Κάντε ένα διάλειμμα από την ανακάλυψη της ιστορίας της πόλης και επισκεφτείτε τη λεωφόρο Βίτοσα! Ιδανικό μέρος για να κάνετε τα ψώνια σας και να γευτείτε την τοπική κουζίνα τους. Τέλος, για όσους αγαπούν τη φύση, το βουνό Vitosha- σε κοντινή απόσταση από τη Σόφια- προσφέρει εκπληκτικές στιγμές χαλάρωσες και ανανέωσης, μέσα από τη μαγεία του τοπίου.

Σόφια

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.