Home / Wellness  / Health  / Υπό μελέτη επιστημονική έρευνα που θα δείχνει την ηλικία των οργάνων

Υπό μελέτη επιστημονική έρευνα που θα δείχνει την ηλικία των οργάνων

Το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ πραγματοποίησε έρευνα που δείχνει το πόσο αργά ή γρήγορα γερνά ένα ανθρώπινο όργανο.

 

Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ παρουσίασαν μία καινοτόμα έρευνα στην οποία δείχνουν ότι μπορούν με μία εξέταση αίματος να ελέγξουν το πόσο γρήγορα ή αργά γερνούν τα εσωτερικά όργανα ενός ατόμου. Μπορούν μάλιστα και να προβλέψουν ποια από αυτά μπορεί σύντομα να σταματήσουν να λειτουργούν κανονικά. Η ομάδα παρακολούθησε 11 κύρια μέρη του σώματος, συμπεριλαμβανόμενης της καρδιάς, του εγκεφάλου και των πνευμόνων. Κάνοντας δοκιμές σε χιλιάδες ενήλικες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι. 1 στους 5 ενήλικες ηλικίας άνω των 50 έχει ένα όργανο που γερνά ταχέως.

έρευνα

Αυτό το ηλικιακό τσεκ απ των οργάνων που ετοιμάζουν οι συγκεκριμένοι επιστήμονες μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο πρόληψης. Η γνώση των οργάνων που βρίσκονται σε προχωρημένη ηλικία μπορεί να βοηθήσει στην αποκάλυψη “κρυφών” προβλημάτων υγείας. Μένει να δούμε το πώς θα εξελιχθούν οι έρευνες και τα πορίσματα.

 

Το πανεπιστήμιο έχει υποβάλει τα έγγραφα για να κατοχυρώσει το τεστ και περιμένει πώς θα εξελιχθεί στο μέλλον. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα πολλές έρευνες που πρέπει να γίνουν για να αποδειχθεί αν όντως είναι καλό να γνωρίζουμε την ηλικία των οργάνων μας. Μένει να δούμε το πώς θα εξελιχθούν οι έρευνες και τα πορίσματα.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.