Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Υπάρχει αποτελεσματικός τρόπος μείωσης της κυτταρίτιδας;

Υπάρχει αποτελεσματικός τρόπος μείωσης της κυτταρίτιδας;

kittaritida
Τελικά, υπάρχει αποτελεσματικός τρόπος για να μειώσουμε την εμφάνιση της κυτταρίτιδας στο σώμα μας;

 

Η γενετική προδιάθεση, η κακή διατροφή και η έλλειψη άσκησης είναι μερικοί.από τους παράγοντες που εντείνουν την εμφάνιση κυτταρίτιδας στο σώμα μας. Σύμφωνα με έρευνες, σχεδόν το 90% των γυναικών εμφανίζει κυτταρίτιδα σε κάποιο στάδιο της ζωής τους, ανεξαρτήτως βάρους. Συνήθως, η συζήτηση πέρι κυτταρίτιδας ξεκινάει λίγο πριν το καλοκαίρι, όταν οι περισσότερες γυναίκες ψάχνουν.τρόπους και “μυστικά”, με τα οποία θα μπορέσουν να την καταπολεμήσουν πριν βγουν στην παραλία. Ωστόσο, τι πραγματικά ισχύει; Υπάρχει, τελικά, κάποιος τρόπος για να μπορέσουμε να μειώσουμε την εμφάνιση κυτταρίτιδας στο σώμα μας;

 

Ως λέξη, η κυτταρίτιδα εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα mainstream media Απρίλιο του 1968,.όταν η Vogue φιλοξένησε ένα άρθρο, εισάγοντας έτσι όχι μόνο έναν νέο όρο, αλλά και μία ακόμα ανασφάλεια για τις γυναίκες. Το άρθρο περιέγραφε μια νεαρή γυναίκα που φοβόταν ότι περίμενε πολύ για να “διαγνωστεί” με την “ασθένεια” της κυτταρίτιδας, αλλά ευτυχώς μπόρεσε να απαλλαγεί από αυτήν μέσω άσκησης,.της διατροφής, αλλά και άλλων πρακτικών. Έκτοτε, η κυτταρίτιδα έχει γίνει.μία από τις μεγαλύτερες ανασφάλειες των γυναικών. Ευτυχώς, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) έχει κινήσει ήδη νομικά μέτρα κατά πολλών εταιρειών.που υπόσχονται απαλλαγή από την κυτταρίτιδα με δήθεν αποτελεσματικά προϊόντα και μεθόδους.

 

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει καμία θεραπεία για την κυτταρίτιδα, αφού δεν αποτελεί ασθένεια…

 

Τι είναι, όμως, ακριβώς η κυτταρίτιδα;

 

Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται όταν οι υποκείμενες εναποθέσεις λίπους.αρχίζουν να ωθούνται μέσω των ινών του συνδετικού ιστού κάτω από το δέρμα. Ο συνδετικός ιστός μπορεί να αποδυναμωθεί λόγω ορμονών, έλλειψης σωματικής άσκησης, υπερβολικού λίπους και πτωχής κυκλοφορίας του αίματος. Είναι ένα φυσιολογικό, εξαιρετικά διαδεδομένο σωματικό χαρακτηριστικό, το οποίο εμφανίζεται στο περίπου 80-98% των γυναικών και σε ένα πάρα πολύ μικρό ποσοστό των ανδρών.

 

κυτταρίτιδας

 

Παρόλο που η εμφάνιση κυτταρίτιδας είναι απόλυτα φυσιολογική σε κάθε σώμα, υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να την ελαττώσουμε, βελτιώνοντας παράλληλα και τη συνολική υγεία τους σώματός μας.

 

Πιο ισορροπημένη διατροφή

 

Το να ακολουθούμε μία ισορροπημένη διατροφή, με βάση τις ανάγκες μας, είναι ένα από τα πιο βασικά βήματα που μπορούμε να κάνουμε, όχι μόνο για να μειώσουμε την εμφάνιση της κυτταρίτιδας, αλλά και για να βελτιώσουμε τη συνολική μας υγεία. Αποφεύγοντας τη ζάχαρη, τα επεξεργασμένα τρόφιμα και το αλκοόλ και εντάσσοντας στη διατροφή μας πράσινα φυλλώδη λαχανικά και αρκετή ενυδάτωση θα καταφέρουμε ελαττώσουμε την κυτταρίτιδα, αλλά και να είμαστε πιο υγιείς.

 

Προπόνηση με βάρη

 

Μία ισορροπημένη διατροφή θα πρέπει να συνοδεύεται και από άσκηση. Σύμφωνα με έρευνες, για τη μείωση της κυτταρίτιδας η πιο αποτελεσματική μορφή άσκησης είναι η προπόνηση με βάρη. Τα βάρη θα σμιλεύσουν και θα τονώσουν τους μύες μας, διατηρώντας το σωματικό λίπος σε χαμηλά επίπεδα.

 

Και στην τελική…είναι απλά κυτταρίτιδα

 

Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει κανένας τρόπος που θα απομακρύνει για πάντα την κυτταρίτιδα από το σώμα μας. Και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Μην χρησιμοποιήσεις τη σωστή διατροφή και την άσκηση ως “μέτρο” καταπολέμησης της κυτταρίτιδας, αλλά ως μία μορφή αυτοφροντίδας, που δείχνει το πόσο πολύ νοιάζεσαι και αγαπάς το σώμα σου.

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada