Home / Cozyhome  / Cozy Meets  / Ο Sebastian Herkner σχεδιάζει με ενσυναίσθηση

Ο Sebastian Herkner σχεδιάζει με ενσυναίσθηση

Ο Sebastian Herkner ανήκει στους πιο ταλαντούχους της γενιάς του και δε σταματάει να μας εκπλήσσει με οτιδήποτε νέο σχεδιάζει.

Ο Sebastian Herkner είναι γεννημένος το 1981. Σπούδασε Σχεδιασμό Προϊόντων στο Πανεπιστήμιο Τέχνης και. Σχεδίου HfG Offenbach. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του άρχισε να επικεντρώνεται στον σχεδιασμό αντικειμένων. και επίπλων, βελτιώνοντας την έντονη αίσθησή του για τα υλικά, τα χρώματα και τις υφές.

 

 

Για ένα μικρό διάστημα εργάστηκε στη Stella McCartney στο Λονδίνο. Το 2006 ο Sebastian Herkner. ίδρυσε το δικό του στούντιο. Από τότε, έχει σχεδιάσει έπιπλα, λάμπες και μικρότερα αντικείμενα για διάσημους κατασκευαστές, όπως οι Ames, and Tradition, Cappellini, ClassiCon, Dedon, Ex.t, Fontana. Arte, Gubi, Linteloo, Moroso, Pulpo, Rosenthal, Schramm Werkstätten, Thonet, Wittmann και Zanotta.

 

 

Ο Herkner πραγματοποιεί, επίσης, έργα εσωτερικής αρχιτεκτονικής, ενώ αναλαμβάνει τον σχεδιασμό μουσείων και. εκθέσεων. Τα έργα του έχουν κερδίσει πολλές διακρίσεις  -μεταξύ άλλων το IF Award, το Iconic Award και το Elle Deco International Design Award (EDIDA).

 

Η Maison&Objet τον εξέλεξε για το 2019 “Σχεδιαστή της Χρονιάς”, ενώ το 2021 κέρδισε το πιο διάσημο βραβείο σχεδιασμού στο Μιλάνο, το βραβείο EDIDA για τον καλύτερο σχεδιαστή της χρονιάς. 

 

 

Μια άνευ όρων αγάπη για την παραδοσιακή χειροτεχνία σε συνδυασμό με μία αληθινή αίσθηση πάνω στο χρώμα, τα. αυθεντικά υλικά και τις υφές, μια ανόθευτη περιέργεια για διαφορετικούς πολιτισμούς, διάθεση για την ενσωμάτωσή τους στα σχέδιά του, αλλά και σεβασμό για όλες τις λεπτομέρειες και τα βήματα που απαιτούνται για τη δημιουργία ενός. εκπληκτικού αντικειμένου… Όλα αυτά τον καθιστούν έναν από τους πιο σημαντικούς designers της γενιάς του.

 

 

 

Η ισορροπία και η διαίσθηση είναι σημαντικοί και διαρκείς παράγοντες στη δουλειά του, τους οποίους βλέπει ως έναν. συνεχή διάλογο. “Ταξιδεύει” σε μακρινές  γωνιές του κόσμου σε αναζήτηση σχεδόν ξεχασμένων τεχνικών χειροτεχνίας, σε εργοστάσια που έχουν παράδοση αιώνων στις χειροτεχνίες… Στη διαδικασία του σχεδιασμού δεν δημιουργεί απλώς. καρέκλες, καναπέδες, φωτιστικά, τραπέζια, βάζα και χαλιά, αλλά έναν ολόκληρο κόσμο που ρίχνει ένα νέο φως στο πώς τα αντικείμενα μπορούν να προσελκύσουν τις αισθήσεις, εκεί όπου η ομορφιά καλλιεργείται μέσα από την ίδια τη. διαδικασία και την ενσυναίσθησή του προς τους ανθρώπους.

 

 

Ο ταλαντούχος Sebastian Herkner μεταφέρει και ερμηνεύει χαρακτηριστικά από διάφορα πλαίσια της κοινωνίας και του. πολιτισμού και τα εφαρμόζει σε νέα τεχνουργήματα, εμποτίζοντας τα πιο καθημερινά αντικείμενα με σεβασμό και προσωπικότητα. 

 

Το βέβαιο είναι ότι έχει να προσφέρει πολλά ακόμα στον χώρο του design, εκπλήσσοντάς μας με τον ίδιο μαγικό τρόπο ξανά και ξανά.

 

sebastianherkner.com

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath