Home / Wellness  / Health  / Tο πιο υγιεινό 24ωρο για την καρδιά

Tο πιο υγιεινό 24ωρο για την καρδιά

τέλειο 24ωρο για την καρδιά
Έχουμε ήδη οδηγίες σχετικά με το πόση σωματική δραστηριότητα πρέπει να έχουν οι ενήλικες κάθε εβδομάδα. Πόσες ώρες, όμως, κάθε 24ωρο πρέπει να περνάμε όρθιοι, καθισμένοι ή κοιμισμένοι, για να μειώσουμε τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιομεταβολικών παθήσεων;

 

Νέα αυστραλιανή έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Diabetologica, παρέχει μια ανάλυση ώρα προς ώρα των καθημερινών δραστηριοτήτων για τη μείωση του κινδύνου καρδιομεταβολικών παθήσεων, που περιλαμβάνουν διαταραχές της καρδιάς, διαβήτη και χρόνια νεφρική νόσο. 24ωρο

 

Η μελέτη, από το Πανεπιστήμιο Swinburne και το Baker Heart and Diabetes Institute,.εξέτασε περισσότερους από 2.000 ανθρώπους στην Ολλανδία,.684 από τους οποίους είχαν διαβήτη τύπου 2. Σε διάστημα επτά ημερών, μετρήθηκαν η περίμετρος της μέσης, τα επίπεδα γλυκόζης και ινσουλίνης στο αίμα, η χοληστερόλη, η αρτηριακή πίεση και τα τριγλυκερίδιά τους. Εξετάζοντας πώς οι συμμετέχοντες με τα πιο υγιή αποτελέσματα μοίρασαν τον χρόνο τους, οι ερευνητές κατέληξαν σε αυτό που λένε ότι είναι το βέλτιστο 24ωρο για την καρδιομεταβολική υγεία.

 

Συνοπτικά, οι ερευνητές υποστηρίζουν πως το ιδανικό 24ωρο για την καρδιομεταβολική υγεία περιλαμβάνει περίπου 8 ώρες ύπνου, 6 ώρες καθισιού, 5 ώρες ορθοστασίας, 2 ώρες ελαφριάς και 2 ώρες μέτριας ή έντονης σωματικής δραστηριότητας.

 

couple running

 

Η ελαφριά σωματική δραστηριότητα περιλαμβάνει αργό περπάτημα ή καθημερινές αγγαρείες,.ενώ η μέτρια έως έντονη δραστηριότητα μπορεί να είναι γρήγορο περπάτημα, τρέξιμο ή δύσκολες εργασίες,.όπως η κηπουρική.

 

Συμπερασματικά, και σύμφωνα με τον Dr. Christian Brakenridge.από το Κέντρο Αστικών Μεταβάσεων του Swinburne,.που ηγήθηκε της έρευνας,.“οι άνθρωποι πρέπει να κάθονται λιγότερο, να κινούνται περισσότερο και να κοιμούνται για τις κατάλληλες διάρκειες”.

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin