Home / Good Life  / Το mulled wine είναι το πιο ζεστό και ξεχωριστό ρόφημα του χειμώνα!

Το mulled wine είναι το πιο ζεστό και ξεχωριστό ρόφημα του χειμώνα!

Αναζητείτε και εσείς τη ζεστασιά μέσα στις τόσο κρύες χειμωνιάτικες ημέρες; Το mulled wine είναι η καλύτερη λύση και μπορείτε να το φτιάξετε εύκολα και σπίτι!

 

Η ιστορία του mulled wine ξεκινάει από πολύ παλιά! Σε ένα έργο του Πλαύτου γύρω στον 2ο αιώνα π.Χ. βρέθηκε η πρώτη αναφορά για ένα κρασί που θερμάνθηκε. Αποτέλεσε και βασικό ρόφημα και κατά τη διάρκεια εξάπλωσης της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Αργότερα, εμφανίστηκε και μία πρώτη επίσημη αναφορά του σε ένα μεσαιωνικό βιβλίο μαγειρικής το 1390 στην Αγγλία, όπου αναφέρεται ως ζεστό κρασί. Σήμερα, αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά ροφήματα του χειμώνα, ιδιαίτερα δημοφιλή τα Χριστούγεννα. Όλα τα μεγάλα και γνωστά Christmas markets το σερβίρουν!

Είναι, λοιπόν, εύκολο να φτιάξουμε mulled wine σπίτι μας; Ας δούμε πρώτα τα υλικά! Κρασί όποια κατηγορίας θέλετε, φρέσκα πορτοκάλια, κανέλα, μυρωδικά μπαχαρικά και κάτι που θα προσφέρει γλυκιά γεύση. Για παράδειγμα ζάχαρη, μέλι ή σιρόπι σφενδάμου. Συνδυάστε όλα τα συστατικά σε μία κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά. Ζεσταίνουμε το κρασί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφού βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 1-2 ώρες. Χρησιμοποιώντας ένα διχτυωτό σουρωτήρι, αφαιρούμε τα μπαχαρικά και έπειτα το σερβίρουμε!

Αποτελεί υπέροχη ιδέα τόσο για εσάς- ως καθημερινό ρόφημα- όσο και για να το σερβίρετε στους καλεσμένους σας στα εορταστικά τραπέζια. http://www.gucci.com

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.