Home / Beauty  / Τι προσφέρει το γαλακτικό οξύ στην επιδερμίδα μας;

Τι προσφέρει το γαλακτικό οξύ στην επιδερμίδα μας;

γαλακτικό οξύ

Ένα συστατικό που πρέπει να γνωρίζουμε, ώστε να επωφεληθούμε από αυτό, είναι το γαλακτικό οξύ.

 

Πολλές φορές χρησιμοποιούμε ορισμένα συστατικά περιποίησης χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Επιλέγουμε τα beauty products μας με βάση τις ανάγκες μας ή με βάση το brand. Ωστόσο το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε για την επιδερμίδα μας είναι να μαθαίνουμε τα συστατικά που υπάρχουν μέσα στα προϊόντα και φυσικά να βλέπουμε τι μπορεί να προσφέρει το καθένα. Ένα από αυτά είναι το γαλακτικό οξύ. Η αλήθεια είναι ότι πολλές δε γνωρίζουμε αν το χρησιμοποιούμε ή όχι, αλλά αυτό πρέπει να αλλάξει. Είναι ένα συστατικό που σίγουρα αξίζει να έχει μία θέση στη skincare ρουτίνα μας.

Τι είναι αυτό που προσφέρει; Πρόκειται για ένα απολεπιτιστικό συστατικό που θα βελτιώσει την εμφάνιση της επιδερμίδας μας. Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, αποφράζει τους πόρους και επιτρέπει την καλύτερη απορρόφηση των άλλων προϊόντων. Δεδομένου ότι δε διαταράσσει το pH της επιδερμίδας, αποτελεί ιδανικό για όσες από εμάς έχουν ευαίσθητη επιδερμίδα, αλλά και τάση για ακμή.

 

Η ωφέλιμη προσφορά του στην επιδερμίδα μας δε σταματά εκεί. Ενισχύει την ενυδάτωση, καθώς με μία ιδιαίτερη δομή που διαθέτει συνδέεται με το νερό που έχει ο οργανισμός μας. Τέλος, αποτελεί και αντιγηραντικό συστατικό, διότι μειώνει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές, προσφέροντας ένα πιο λείο και φωτεινό δέρμα.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.