Home / Beauty  / Πώς θα φροντίσεις τα φρεσκοβαμμένα σου μαλλιά

Πώς θα φροντίσεις τα φρεσκοβαμμένα σου μαλλιά

Τα βαμμένα μαλλιά χρειάζονται και μία ιδιαίτερη περιποίηση. Με τα σωστά προϊόντα θα καταφέρεις να διατηρήσεις το χρώμα των μαλλιών σου, μέχρι το επόμενο ραντεβού στο κομμωτήριο!

 

Αν σχεδιάζεις να βάψεις για πρώτη φορά τα μαλλιά σου ή, ακόμα, αν θέλεις να περιποιηθείς ακόμα περισσότερο.τα βαμμένα σου μαλλιά, αυτό το άρθρο θα σε βοηθήσει να “χτίσεις” από την αρχή μία ολοκληρωμένη και πιο στοχευμένη.ρουτίνα περιποίησης, αποκλειστικά για φρεσκοβαμμένα μαλλιά!

 

Όπως σε κάθε ρουτίνα περιποίησης μαλλιών, έτσι και για τα βαμμένα μαλλιά, το σαμπουάν είναι το πρώτο βήμα. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να χρησιμοποιήσεις ένα απαλό σαμπουάν, χωρίς θειικά άλατα,.τα οποία έχουν την τάση να αφαιρούν το χρώμα και να αφυδατώνουν τα μαλλιά, με αποτέλεσμα να χάνεται η λάμψη τους. Έπειτα, φρόντισε να ξεβγάζεις τα μαλλιά σου με χλιαρό ή δροσερό νερό, αποφεύγοντας τις ακραίες θερμοκρασίες. Όπως και τα θειικά άλατα, έτσι και το καυτό νερό έχει τη δυνατότητα να ξεθωριάζει ακόμα πιο γρήγορα το χρώμα των μαλλιών. Φυσικά, καλό θα ήταν να αποφύγεις την καθημερινή χρήση προϊόντων styling, τα οποία φθείρουν την τρίχα, απομακρύνοντας σταδιακά το χρώμα από αυτήν.

 

 
Πότε θα πρέπει να λούσεις τα μαλλιά σου, μετά τη βαφή;

Η συμβουλή που θα ακούσεις από τους επαγγελματίες κομμωτές είναι ότι το πρώτο λούσιμο μετά το κομμωτήριο θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον 24 ώρες αργότερα μετά τη βαφή. Έτσι, θα δώσεις χρόνο στη βαφή να “πήξει”, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί το ξεθώριασμα του χρώματος επάνω στα μαλλιά.

 

Επιπλέον φροντίδα για φρεσκοβαμμένα μαλλιά 

Καθώς τα βαμμένα μαλλιά χρειάζονται μία πιο προσεγμένη και περιποίηση, θα πρέπει να δημιουργήσεις μία ολοκληρωμένη.hair care routine, στοχευμένη στην ενυδάτωση και θρέψη. Οι βαθιές μάσκες ενυδάτωσης για βαμμένα μαλλιά– τις οποίες θα εφαρμόζετε δύο.φορές την εβδομάδα μετά το λούσιμο- θα γίνουν ο καλύτερός σου φίλος συνδυαστικά με το conditioner, το οποίο θα “κλειδώσει” τα θρεπτικά συστατικά της μάσκας σου,.έτσι ώστε τα μαλλιά σου να παραμείνουν λαμπερά και ενυδατωμένα, μέχρι το επόμενο λούσιμο.

 

Κεντρική φωτογραφία: @mariellelindahl/Instagram 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada