Home / Wellness  / Health  / Ποιο είναι το μυστικό για τον τέλειο ύπνο;

Ποιο είναι το μυστικό για τον τέλειο ύπνο;

το μυστικό για τον τέλειο ύπνο
Νέα έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Science of the Total Environment, αποκαλύπτει το μυστικό για τον τέλειο ύπνο!

 

Δεν είναι νέο ότι ένας καλός και ποιοτικός ύπνος έχει θετικές επιδράσεις.τόσο στη σωματική, όσο και στην ψυχική μας υγεία. Πιο συγκεκριμένα, τα οφέλη ενός ποιοτικού ύπνου είναι: τέλειο ύπνο

  • Καλύτερη μνήμη
  • Μακροζωία
  • Καταπολεμά τις φλεγμονές
  • Προσφέρει περισσότερη δημιουργικότητα
  • Βοηθά στη ρύθμιση βάρους
  • Βελτιώνει τη συγκέντρωση

 

 
Η σωστή θερμοκρασία είναι το “κλειδί” για τον τέλειο ύπνο

 

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Βοστώνη, από το Ινστιτούτο Hinda and Arthur Marcus Institute for Aging Research, ανακάλυψε ότι ο ύπνος μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικός και ξεκούραστος όταν πραγματοποιείται μέσα σε ένα συγκεκριμένο εύρος θερμοκρασίας. Πιο αναλυτικά, η ερευνητική ομάδα, μελετώντας τις συνήθειες ύπνου συνολικά 11.000 ηλικιωμένων, ανακάλυψε ότι η θερμοκρασία του δωματίου.επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου. Η ανάλυση αποκάλυψε ότι οι συμμετέχοντες είχαν αποτελεσματικότερο ύπνο, όταν η θερμοκρασία του υπνοδωματίου ήταν μεταξύ 20 και 25C. Παράλληλα, η ομάδα παρατήρησε ότι οι συμμετέχοντες ήταν λιγότερο ανήσυχοι κατά τη διάρκεια του ύπνου τους σε αυτές τις θερμοκρασίες, ενώ στις ημέρες που η θερμοκρασία έφτανε στους 30 βαθμούς.η ομάδα σημείωσε μια πτώση στην ποιότητα ύπνου κατά 5 με 10%, με τους συμμετέχοντες να είναι πιο ανήσυχοι.

 

 

“Συνολικά, τα ευρήματά μας υποδεικνύουν ένα βέλτιστο εύρος θερμοκρασίας, σύμφωνα με το οποίο ο ύπνος ήταν πιο αποτελεσματικός και ξεκούραστος, όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος τη νύχτα ήταν μεταξύ 20 και 25 C. Οι παρατηρήσεις μας υποδεικνύουν μια συναρπαστική ευκαιρία να βελτιώσουμε δυνητικά τον ύπνο στους ηλικιωμένους ενήλικες δημιουργώντας ένα πιο άνετο οικιακό περιβάλλον”, αναφέρουν οι μελετητές της έρευνας. 

 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada