Home / Good Life  / Art & Culture  / Πασχαλινές συναυλίες από την ΚΟΘ και το Μέγαρο Αθηνών!

Πασχαλινές συναυλίες από την ΚΟΘ και το Μέγαρο Αθηνών!

Πασχαλινές εκδηλώσεις
Γιορτάστε παρέα με την ΚΟΘ και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, χάρη στις ιδιαίτερες πασχαλινές συναυλίες που έχουν ετοιμάσει!

 

Τι καλύτερο από μία εκδήλωσή μουσικής γι αυτό το Πάσχα; Η ΚΟΘ και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μάς καλούν στις εντυπωσιακές πασχαλινές συναυλίες που έχουν ετοιμάσει! Κορυφαίοι καλλιτέχνες θα σας χαρίσουν μοναδικές μουσικές βραδιές που δεν πρέπει να χάσετε. Ανακαλύψτε δύο σπουδαία events σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα!

 

G. Rossini Stabat Mater- Πασχαλινή συναυλία της ΚΟΘ.– 12/04/23

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσιάζει το μεγαλειώδες Stabat Mater του Τζοακίνο Ροσσίνι, μαζί με μία πλειάδα κορυφαίων καλλιτεχνών και δύο χορωδίες σε πλήρη σύνθεση, σε μία συμπαραγωγή με τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Το ‘Stabat Mater’ είναι ένας θρησκευτικός ύμνος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, που ψάλλεται κατά την εορτή της Παναγίας των Πόνων (15 Σεπτεμβρίου), αλλά και τη Μεγάλη Παρασκευή, καθώς αναφέρεται στο θρήνο της Παρθένου μπροστά στον Εσταυρωμένο. Το πρόγραμμα ξεκινά με το έργο ‘Confessional’ του γνωστού Ελληνο-Καναδού συνθέτη Χρήστου Χατζή, που είναι βασισμένο στο εξαποστειλάριο των Ακολουθιών του Νυμφίου της Ορθόδοξης Εκκλησίας ‘Τον Νυμφώνα σου βλέπω, Σωτήρ μου κεκοσμημένον’. Σολίστ στο βιολοντσέλο ο Βασίλης Σαΐτης.

Εισιτήρια και πληροφορίες στο www.tsso.gr

 

Φεστιβάλ της Άνοιξης (Απρίλιος) και πασχαλινές συναυλίες του Adagio- 12/04/23

Ο Απρίλιος φέρνει στο Μέγαρο το Φεστιβάλ της Άνοιξης, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, και τις πασχαλινές συναυλίες του Adagio. Φιλοξενούνται διεθνούς φήμης σύνολα, βραβευμένοι μουσικοί και διάσημοι χορογράφοι και εκπρόσωποι από το ευρύτερο φάσμα της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Στο πλαίσιο του Adagio έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις που εστιάζουν τόσο στην ελληνική παραδοσιακή μουσική, όσο και στην κλασική δημιουργία. Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και κορυφαίοι σολίστ ερμηνεύουν την εμβληματική Missa solemnis του Ludwig van Beethoven.

Εισιτήρια και πληροφορίες στο www.megaron.gr

 

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.