Home / Good Life  / Καλοκαιρινή περιπλάνηση στις Κυκλάδες (part 4)

Καλοκαιρινή περιπλάνηση στις Κυκλάδες (part 4)

Καλοκαιρινή περιπλάνηση στις Κυκλάδες
Ολοκληρώνοντας την καλοκαιρινή μας περιήγηση στις Κυκλάδες, “βουτάμε” στα μαγευτικά τοπία του πιο μικρού συμπλέγματος κατοικήσιμων κυκλαδίτικων νησιών, τα Κουφονήσια!

 

Αφού ανακαλύψαμε την ονειρική πλευρά των νότιων Κυκλάδων, ολοκληρώνουμε την καλοκαιρινή μας περιήγηση,.εξερευνώντας τον μικρό εξωτικό κυκλαδίτικο παράδεισο, τα Κουφονήσια. Τα Κουφονήσια, παρά τη μικρή τους έκταση, δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα μεγάλα κοσμοπολίτικα νησιά των Κυκλάδων. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα δύο νησιών, τα “Πάνω” και τα “Κάτω” Κουφονήσια,.τα οποία βρίσκονται πολύ κοντά στην Νάξο και την Αμοργό.

 

Πάνω Κουφονήσι

Μπορεί αυτό το μικρό νησί των Κυκλάδων να απέκτησε ρεύμα μόλις λίγες δεκαετίες πριν, ωστόσο δεν είναι πλέον το ερημικό νησί των προηγούμενων χρόνων. Το Πάνω Κουφονήσι φημίζεται για τις εξωτικές του παραλίες, οι οποίες βρίσκονται στην ανατολική πλευρά του νησιού. Η Άμμος είναι μία από τις πιο δημοφιλής παραλίες, με τα πεντακάθαρα νερά της να μαγεύουν κάθε επισκέπτη. Παράλληλα, αν επισκεφτείς ποτέ τα Κουφονήσια,.φρόντισε να βουτήξεις στα νερά του Φοίνικα, του Φανού, της Ιταλίδας και της Πισίνας.

 

 
Η Χώρα του νησιού

Εκτός από τα μικρά γραφικά ταβερνάκια, στη Χώρα του νησιού βρίσκεται ο παλμός της νυχτερινής ζωής των Κουφονησίων, με πολλά μπαρς για κάθε γούστο.

 

Η εκκλησία του Προφύτη Ηλία

Οργανώνοντας το ημερήσιο πρόγραμμά σου στο νησί, φρόντισε να επισκεφτείς την εκκλησία του Προφύτη Ηλία, έτσι ώστε να μπορέσεις να θαυμάσεις τη μαγευτική θέα του ηλιοβασιλέματος.

Κάτω Κουφονήσια

Απέχοντας μόλις 10 λεπτά από τα Πάνω Κουφονήσια, τα Κάτω Κουφονήσια αποτελούν τον ιδανικό προορισμό για μία χαλαρή ημερήσια απόδραση. Εκεί, θα ανακαλύψεις πανέμορφες παραλίες, ενώ θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις δεκάδες παραδοσιακές γευστικές επιλογές.

Το ακατοίκητο νησί του Κέρου 

Φυσικά, μπορείς να επισκεφτείς και το Κέρος, ένα ακατοίκητο νησί που βρίσκεται πολύ κοντά στα Κουφονήσια, ένας από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Πρωτοκυκλαδικής περιόδου.

Ημερήσιες εκδρομές στις Μικρές Κυκλάδες

Παράλληλα, μπορείς να εμπλουτίσεις το πρόγραμμά σου με ημερήσιες επισκέψεις στις Μικρές Κυκλάδες, οι οποίες συνδέονται με συχνά δρομολόγια πλοίων με τα Κουφονήσια. Με αυτόν τον τρόπο, θα εξερευνήσεις την ομορφιά της Αμοργού, της Σχοινούσας, της Δονούσας και της Ηρακλειάς.

 

Τελικά, ποιο νησί των Κυκλάδων θα επισκεφτείς φέτος το καλοκαίρι;

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada