Home / Good Life  / 5 ελληνικές συνταγές στη λίστα των καλύτερων ζυμαρικών του Taste Atlas!

5 ελληνικές συνταγές στη λίστα των καλύτερων ζυμαρικών του Taste Atlas!

ζυμαρικών
Το Taste Atlas ανακοίνωσε τη λίστα με τα καλύτερα πιάτα ζυμαρικών στον κόσμο, με το γιουβέτσι, το παστίτσιο, την αστακομακαρονάδα, τα μακαρόνια με κιμά και τη μανέστρα να βρίσκονται μέσα στην 50αδα!

 

Όταν ακούμε τη λέξη ζυμαρικά, στο μυαλό μας έρχονται απευθείας τα ιταλικά πιάτα, ως σήμα κατατεθέν την ιταλικής κουζίνας. Το Taste Atlas επιβεβαιώνει τη δημοτικότητα των ιταλικών ζυμαρικών,.καθώς τα πιάτα αυτά μονοπωλούν τη νέα λίστα του, 50 Best-Rated Pasta Dishes In The World.

 

Το Pappardelle al cinghiale το καλύτερο πιάτο ζυμαρικών

Πρώτο στη λίστα κατάφερε να τερματίσει το Pappardelle al cinghiale,.ένα πιάτο που αποτελείται από μία από τις διασημότερες ποικιλίες ζυμαρικών της Τοσκάνης (Pappardelle), καθώς και από τη σάλτσα ragù di cinghiale, η οποία φτιάχνεται από κρέας αγριογούρουνου.

 

 

Ωστόσο, παρά το μονοπώλιο της ιταλικής κουζίνας τα ελληνικά πιάτα φαίνεται να έχουν την τιμητική τους. Στο σύνολο των 50 συνταγών, οι 42 ανήκουν στην ιταλική κουζίνα, οι 5 στην ελληνική,.ενώ στη λίστα υπάρχουν 2 από την Κροατία και μία από τη Γαλλία.

 

Το ελληνικό πιάτο ζυμαρικών που ξεχωρίζει είναι το γιουβέτσι!

Το κορυφαίο ελληνικό πιάτο που τερμάτισε στην 7η θέση της λίστας είναι το παραδοσιακό γιουβέτσι. Σύμφωνα με το Taste Atlas, “Αυτό το κλασικό ελληνικό πιάτο αποτελείται από έναν συνδυασμό ζυμαρικών,.κοκκινιστού κρέατος και ντομάτας που παρασκευάζεται σε μία κατσαρόλα. Αν και το μοσχαρίσιο κρέας είναι η παραδοσιακή επιλογή, μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφορα είδη κρέατος, ενώ η πλούσια σάλτσα ντομάτας είναι συνήθως καρυκευμένη με κανέλα, κόκκινο κρασί, γαρύφαλλο και φύλλα δάφνης”.

 

 

Η παράδοση προτείνει τη χρήση δύο τύπων ζυμαρικών, του μικρού μεγέθους ή του τετράγωνου σχήματος ήλιου, και την επικάλυψη της κατσαρόλας με μια στρώση τριμμένου τυριού. Το γιουβέτσι, που πήρε το όνομά του από τα τουρκικά πήλινα σκεύη,.είναι ένα συνηθισμένο γεύμα που σερβίρεται σε μεγάλες οικογενειακές συγκεντρώσεις και σε διάφορες εορταστικές περιστάσεις”

Στην 20η θέση βρίσκεται το παστίτσιο

“Το πιάτο πήρε το όνομά του από το ιταλικό pasticcio, μια μεγάλη οικογένεια πιτών με ζυμαρικά και κιμά. Το παστίτσιο σημαίνει για τους Έλληνες ό,τι ακριβώς σημαίνουν και τα λαζάνια για τους Ιταλούς και ό,τι είναι τα mac and cheese για τους Αμερικανούς – έντονα αρωματικά, πλούσια και κολλώδη στρώματα σωληνοειδών ζυμαρικών σε μια πλούσια σάλτσα που αποτελείται από ντομάτες και κιμά,.που ολοκληρώνεται με σάλτσα μπεσαμέλ και, ιδανικά, πασπαλίζεται με τριμμένο κεφαλοτύρι ή κασέρι”

 
Στην 35η θέση η αστακομακαρονάδα

“Το κύριο στοιχείο σε αυτό το εξαιρετικό ελληνικό πιάτο είναι ο αστακός που συνδυάζεται με μια γευστική σάλτσα ντομάτας και σερβίρεται πάνω σε ζυμαρικά. Το πιάτο συνήθως παρασκευάζεται με σπαγγέτι, ενώ η σάλτσα συνήθως εμπλουτίζεται με κρασί και διάφορα βότανα και μπαχαρικά. Αν και μπορεί να βρεθεί και σε άλλες ελληνικές περιοχές, η αστακομακαρονάδα συνδέεται κυρίως με το νησί της Σκύρου”, αναφέρει το Taste Atlas για την αστακομακαρονάδα.

 

ζυμαρικών

 
Στην 43η θέση τα μακαρόνια με κιμά

Τα μακαρόνια με κιμά δε θα μπορούσαν να λείπουν από τη λίστα του Taste Atlas.

 

Πρόκειται για ένα κλασικό comfort food, που συνήθως γαρνίρεται με τριμμένο τυρί”

 

ζυμαρικών
 
Και στη 47η θέση…η μανέστρα!

“Ο όρος μανέστρα στην Ελλάδα είναι πολύπλευρος και μπορεί να αναφέρεται σε ζυμαρικά με κριθαράκι, σε μια ντοματόσουπα εμπλουτισμένη με κριθαράκι ή σε ένα πλούσιο στιφάδο με βάση το κριθαράκι”

 

Μπορείτε να δείτε όλα τα πιάτα που αναδείχθηκαν στη λίστα 50 Best-Rated Pasta Dishes In The World στο www.tasteatlas.com

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada