Home / Family  / Το Live without bullying σάς καλεί να μπείτε στα παπούτσια του!

Το Live without bullying σάς καλεί να μπείτε στα παπούτσια του!

Live without bullying

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και εκφοβισμού, το Live Without bullying οργανώνει τη θεατρική παράσταση “Μπες στα παπούτσια μου”!

 

Η 6η Μαρτίου είναι η ημέρα αφιερωμένη κατά της σχολικής βίας και εκφοβισμού. Το Live Without Bulying ενώνει τις δυνάμεις του με τη θεατρική ομάδα Ονειρόδραμα και διοργανώνουν τη θεατρική παράσταση-βιωματικό εργαστήριο με τίτλο “Μπες στα παπούτσια”. Έπειτα από τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε, με sold out εμφανίσεις σε Αθήνα και Λονδίνο, η παράσταση επιστρέφει για μία ημέρα. Αυτήν τη φορά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάνης στις 4 Μαρτίου.

 

 

Σκοπός της παράστασης και του Live Without Bullying είναι να μας υπενθυμίσουν τη σημασία της πρόληψης της βίας και του εκφοβισμού ακόμα και σε παιδιά πολύ μικρής ηλικίας. Πρόκειται για μια πρωτότυπη θεατρική παράσταση – βιωματικό εργαστήριο. Οι ήρωες βοηθούν τα παιδιά να ερευνήσουν τα συναισθήματα τους. Στη συνέχεια ανακαλύπτουν τα συναισθήματα των άλλων, αναπτύσσοντας την ενσυναίσθηση και κατανοώντας σημαντικές έννοιες. Η  διαφορετικότητα, ο σεβασμός στα δικαιώματα του άλλου και ο σχολικός εκφοβισμός. Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-10 ετών.

 

 

Το κείμενο είναι του Γιώργου Μενδινού, ενώ τη σκηνοθεσία ο Γιώργος Μενεδιάτης. Η Στέλλα Μουδάτσου είναι η σύμβουλος ψυχικής υγείας και ειδική παιδαγωγός, αλλά υπογράφει και τους στίχους και μουσική. Οι ηθοποιοί είναι η Χριστίνα Μουδάτσου και ο Γιώργος Μενεδιάτης. Η θεατρική παράσταση – εργαστήριο τελείται υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών,.Λόγου και Επιστημών Ελλάδος και έλαβε την έγκριση αιγίδας και επιχορήγησης του. Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Έχει λάβει επίσης την έγκριση του ΙΕΠ (Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής 2021-2022).

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.