Home / Family  / Κατασκευάστε τον δικό σας χαρταετό!

Κατασκευάστε τον δικό σας χαρταετό!

χαρταετό
Πώς να φτιάξετε τον πιο φανταστικό χαρταετό παρέα με τα παιδιά σας για μία ακόμα πιο διασκεδαστική Καθαρά Δευτέρα!

 

Ακόμα και αν το Καρναβάλι τελειώνει με την Κυριακή της Αποκριάς, η διασκέδαση και το παιχνίδι κρατάει μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα. Αποτελεί την ιδανική μέρα για να μας προετοιμάσει για την Άνοιξη..Βγαίνουμε στη φύση και απολαμβάνουμε την ηρεμία που μας προσφέρει. Για τους γονείς και τα παιδιά τους αποτελεί την τέλεια μέρα για να διασκεδάσουν όλοι μαζί! Στο επίκεντρο της ημέρας βρίσκεται το γεγονός ότι θα πετάξουμε έναν χαρταετό. Αλλά για να γίνει ακόμα πιο όμορφη εμπειρία σάς προτείνουμε να τον κατασκευάσετε οι ίδιοι, δίνοντάς του πινελιές από την οικογένειά σας!

 

 

Τι θα χρειαστείτε για τον χαρταετό;.Τρία πηχάκια από ξύλο περίπου 80 εκ., χαρτί, γερό σπάγκο, λεπτό σύρμα, κολλητική ταινία και χρωματιστά χαρτιά της και κορδέλες της επιλογής σας. Κάνουμε δύο εγκοπές στα άκρα από κάθε πηχάκι. Τα δένουμε μεταξύ τους στη μέση με τον σπάγκο και τον αφήνουμε να κρέμεται.  Στην άκρη από το ένα πηχάκι στερεώνουμε γερά το σύρμα, και το περνάμε περιμετρικά γύρω από τον σκελετό του χαρταετού, κάνοντας μια στροφή με το σύρμα σε κάθε πηχάκι, εκεί που έχουμε κάνει την εγκοπή.


Φροντίζουμε, όπως θα γυρίζουμε το σύρμα, οι αποστάσεις μεταξύ των άκρων από τα πηχάκια να διατηρούνται σταθερές. Έτσι ώστε στο τέλος να έχουμε ένα κανονικό εξάγωνο.
Ακουμπάμε τον σκελετό πάνω στο χαρτί, και το κόβουμε γύρω – γύρω του, αφήνοντας ένα περιθώριο 3-5 εκατοστών. Στα πάνω άκρα θα στερεώσουμε τον σπάγκο και στα κάτω την ουρά, η οποία θα πρέπει να είναι αρκετά μεγαλύτερη.

 

 

Στα πάνω άκρα και στο κέντρο δένουμε 3 κομμάτια σπάγκου και στο σημείο ένωσης τους δένουμε, επίσης, έναν γερό σπάγκο. Τι πρέπει να προσέξουμε πριν πετάξουμε τον χαρταετό;. Να γίνει σε ανοιχτούς χώρους, μακριά από καλώδια και γκρεμούς. Επίσης, καλό θα είναι να προσέχουμε με τον σπάγκο, γιατί η τριβή μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς στα χέρια.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.