Home / Lifestyle  / Celebrities  / Το φαινόμενο Lana Del Rey

Το φαινόμενο Lana Del Rey

Lana Del Rey
H Lana Del Rey έφερε τα πάνω κάτω όταν έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της στη μουσική βιομηχανία. 

 

Γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου του 1985 στη Νέα Υόρκη και το πραγματικό της όνομα είναι Elizabeth Woolridge Grant. Ωστόσο, έγινε γνωστή με το καλλιτεχνικό της όνομα, Lana Del Rey.

“Συνήθιζα να αναρωτιέμαι αν ήταν το σχέδιο του Θεού να μείνω μόνη για τόσο μεγάλο μέρος της ζωής μου. Βρήκα, όμως, την ηρεμία και την ευτυχία μέσα στους ανθρώπους και στον κόσμο.”

 

Παρακάτω θα βρεις όλες τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζεις για τη ζωή και την καριέρα της!

https://www.instagram.com/p/CaOKKfkOXRJ/?utm_source=ig_web_copy_link

 

Ο πατέρας της Robert England Grant, Jr. ήταν κειμενογράφος και έπειτα έγινε επιχειρηματίας, ενώ η μητέρα της Patricia Ann ‘Pat’ είναι δασκάλα γυμνασίου. Η Lana έχει δύο αδέρφια, με τα οποία μεγάλωσε στο Lake Placid της Νέας Υόρκης. Εκεί, φοίτησε σε καθολικό δημοτικό σχολείο.

 

 

Τραγούδησε στην εκκλησιαστική χορωδία του καθολικού σχολείου στο οποίο φοίτησε και έγραψε country τραγούδια. Ως έφηβη, εθίστηκε στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Αυτό, ανάγκασε τους γονείς της να τη στείλουν στο Kent School, όπου εργαζόταν ο θείος της.

 

 

Μετά το γυμνάσιο, έγινε δεκτή στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Ωστόσο, επέλεξε να μείνει στο Λονγκ Άιλαντ για έναν χρόνο με τον θείο και τη θεία της. Στη διάρκεια αυτού του διαστήματος εργάστηκε ως σερβιτόρα. Τότε ήταν που έμαθε να παίζει και κιθάρα, από τον θείο της. Αυτό άμεσα πυροδότησε και την επιθυμία της για τη στιχουργική. Ωστόσο, όταν έγινε 19, γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο Fordham. Εκεί σπούδασε φιλοσοφία, με έμφαση στη μεταφυσική.

 

 

Παράλληλα, η Del Rey ξεκίνησε να γράφει τραγούδια και να παίζει σε κλαμπ με το όνομα “Lizzy Grant”. Το 2005, μάλιστα ηχογράφησε ένα CD. Ωστόσο, δεν κυκλοφόρησε ποτέ.
 

 

Λίγα χρόνια αργότερα, δημιούργησε το κανάλι της στο YouTube. Το 2011, ανέβασε εκεί τα βίντεο για τα τραγούδια “Video Games” και “Blue Jeans”, που αγαπήθηκαν από τον κόσμου του YouTube. Σύντομα, μετά από αυτό, υπέγραψε με τη “Stranger Records” και κυκλοφόρησε και επίσημα το “Video Games”, με το οποίο έκανε το επίσημο ντεμπούτο της στη μουσική βιομηχανίδα.

 

 

Το ντεμπούτο άλμπουμ της με τίτλο “Born to Die”, κυκλοφόρησε επίσημα τον Ιανουάριο του 2012. Έτσι, έγινε γνωστή παγκοσμίως και κέρδισε τη θέση της στη βιομηχανία. Το “Born to Die” έγινε το Νο1 άλμπουμ σε 11 διαφορετικές χώρες, πουλώντας 3,4 εκατομμύρια αντίτυπα το 2012.

 

 

Το επόμενο άλμπουμ της Del Rey, με τίτλο “Ultraviolence” κυκλοφόρησε από την UMG Records τον Ιούνιο του 2014. Με επιτυχημένα single, όπως τα “Cruel World”, “Ultraviolence”, “Shades of Cool” και “Brooklyn Baby” το άλμπουμ κατέκτησε την κορυφή του US Billboard 200. Μέσα σε έξι μήνες από την κυκλοφορία του, πούλησε περισσότερα από ένα εκατομμύριο αντίτυπα.

 

 

Μάλιστα, σκηνοθέτης του video clip του “Ultraviolence”, ήταν ο τότε σύντροφος της Del Rey, Francesco Carrozzini -γνωστός φωτογράφος και γιος της Franca Sozzani, δημοσιογράφου και editor-in-chief της ιταλικής Vogue.

 

 

Το επόμενο άλμπουμ της, με τίτλο “Honeymoon” κυκλοφόρησε από τις Polydor Records και Interscope Records τον Σεπτέμβριο του 2015. Έγινε και πάλι γρήγορα επιτυχία, απέσπασε θετικές κριτικές και έκανε το ντεμπούτο του στο Νο2 του US Billboard 200.

 

 

Το 2017, η Del Rey κυκλοφόρησε το άλμπουμ της “Lust for Life”. Μάλιστα, στο ομώνυμο τραγούδι συνεργάστηκε με τον The Weekend.
Ακολούθησε το άλμπουμ Norman Fucking Norwell, το 2019. 

 

 

 

To 2021 έκανε επέστρεψε δυναμικά με δύο νέα album. Tο πρώτο, με τίτλο “Chemtrails over the Country Club”, κυκλοφόρησε στις 19 Μαρτίου και το δεύτερο, με τίτλο “Blue Banisters”, στις 22 Οκτωβρίου.

 

 

 

Η Lana Del Rey έχει κερδίσει πολλά βραβεία στη διάρκεια της καριέρας της. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται δύο Brit Awards -International Breakthrough Act (2012) και International Female Solo Artist (2013). Επιπλέον, κέρδισε δύο ECHO Awards στις κατηγορίες Καλύτερη διεθνής γυναίκα καλλιτέχνης Rock/Pop και Best International Newcomer. Επίσης, τo 2013 έλαβε το Διεθνές Βραβείο Χορευτικής Μουσικής ως Καλύτερη Break-Through Καλλιτέχνης (Solo). Τέλος, το Φεβρουάριο του 2016, βραβεύτηκε ως Καλύτερη Γυναίκα Καλλιτέχνης της Χρονιάς στα Elle Style Awards.

 

 

Η Lana, εκτός από πολύ ταλαντούχα τραγουδοποιός, είναι και εξαιρετική ποιήτρια. Κυκλοφόρησε ήδη ένα βιβλίο ποίησης με τίτλο “Violet Bent Backwards Over the Grass”.

 

 

Η Lana είναι γνωστή και για την φιλανθρωπική της δράση, αφού δωρίζει συχνά μέρος από τα κέρδη της σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Μάλιστα, συνεργάστηκε στενά με το Αμερικανικό Ίδρυμα Έρευνας για το AIDS.

[email protected]

“But how could you live and have no story to tell?” ― Fyodor Dostoevsky, White Nights