Home / Family  / Πώς να περιποιηθείτε τον σκύλο σας την άνοιξη

Πώς να περιποιηθείτε τον σκύλο σας την άνοιξη

περιποιηθείτε
Καθώς οι μέρες γίνονται ολοένα και πιο ζεστές, τα κατοικίδια χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα. Δείτε, παρακάτω, μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα βοηθήσουν να περιποιηθείτε τον σκύλο σας, προετοιμάζοντάς τον για την άνοιξη και το καλοκαίρι! 

 

Μπάνιο 

Τώρα την άνοιξη, περιποιηθείτε τον σκύλο σας με τακτικά μπάνια. Για να μη διαταραχθεί το pH του κατοικιδίου σας, χρησιμοποιείστε ένα ήπιο σαμπουάν, που θα καθαρίσει και θα περιποιηθεί το τρίχωμα του σκύλου σας. Μόλις κάνετε αφρό, τρίψε απαλά το τρίχωμα του σκύλου σας και ξεπλύνετε με άφθονο χλιαρό νερό. 

 

 

Βούρτσισμα

Το τακτικό βούρτσισμα είναι πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα για τους σκύλους που έχουν έντονο τρίχωμα. Το καθημερινό βούρτσισμα θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των “νεκρών” τριχών και της πιτυρίδας, θα αποτρέψει τη δημιουργία κόμπων, διατηρώντας τα φυσικά έλαια που είναι σημαντικά για την υγεία του τριχώματος του σκύλου. Παράλληλα, καλό θα ήταν να προμηθευτείτε μία βούρτσα που θα προορίζεται για το είδος του τριχώματος του μικρού σας φίλου. 

 

Κόψιμο νυχιών

Τα νύχια των σκύλων πρέπει να κόβονται τακτικά, ειδικά την άνοιξη, καθώς ο σκύλος σας θα περνάει περισσότερη ώρα εξώ. Τα μακριά νύχια μπορεί να προκαλέσουν δυσάρεστες παρενέργειες στην καθημερινότητα του σκύλου. Όταν το κατοικίδιο πατάει στο έδαφος, τα μακριά νύχια πιέζουν πίσω στο πόδι, προκαλώντας πόνο στον σκύλο. Επίσης τα πολύ μακριά νύχια μπορούν να γυρίσουν ανάποδα, προκαλώντας μόλυνση.

 

 

Καλό θα ήταν να προμηθευτείτε με ένα ψαλίδι νυχιών, που θα είναι κατάλληλο για το μέγεθος του κατοικιδίου σας.

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada