Home / Family  / Παιδικό Θέατρο για ένα υπέροχο φθινόπωρο!

Παιδικό Θέατρο για ένα υπέροχο φθινόπωρο!

Ακόμα ένα φθινόπωρο γεμάτο παιδικό θέατρο έρχεται στον Βορρά, με θεατρικές παραστάσεις που φέρνουν στη Θεσσαλονίκη καλλιτεχνική πνοή!

Η Θεσσαλονίκη αγαπάει το παιδικό θέατρο και κάθε φθινόπωρο βρίθει από ενδιαφέρουσες και απολαυστικές θεατρικές παραστάσεις, που κάθε παιδί θα αγαπήσει.

 

Πάμε να δούμε τις παραστάσεις της φθινοπωρινής περιόδου, που σίγουρα δεν πρέπει κανένα παιδί να χάσει!

 

“Το Καρναβάλι των Ζώων”, Κινηματοθέατρο Κολοσσαίον (Έως 01 Οκτωβρίου 2023)

Το μουσικό παραμύθι “Το Καρναβάλι των Ζώων” (Le Carnaval des animaux) που έχει γραφτεί για παιδιά, παρουσιάζεται στο κινηματοθέατρο Κολοσσαίον στη Θεσσαλονίκη, στα τέλη του Σεπτέμβρη 2023, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε πόλεις της Ελλάδας.

 

Σε κείμενα του Γιώργου Γαλίτη και ενορχήστρωση του Αλέξανδρου Γκόνη, σε μεταγραφή για πιάνο, βιολί, φλάουτο, βιολοντσέλο, μεταλλόφωνο και κρουστά.

 

 

Η παράσταση που θα δούμε στη Θεσσαλονίκη, στη σκηνή του θεάτρου Κολοσσαίον, είναι μία θεατρική προσέγγιση του μουσικού έργου,.με τραγούδια βασισμένα στις κλασικές μελωδίες του συνθέτη, χορογραφίες, διαδραστικό παιχνίδι και θέατρο σκιών.

 

Ένας υπέροχος τρόπος να γνωρίσουν τα παιδιά, με χιούμορ και σασπένς,.τη μουσική του Camille Saint-Saëns και να εξοικειωθούν με μουσικά όργανα κλασσικής ορχήστρας.

 

Τιμές εισιτηρίων: Γενική Είσοδος 10€ / Προπώληση: viva.gr και Στο ταμείο του κιν/θεάτρου “Φαργκάνη” και του “Κολοσσαίον”.

 

“Το μαγικό ταξίδι της Κοκκινοσκουφίτσας”, Θέατρο Αθήναιον (30/09 και 1/10)
Ένα θεατρικό κείμενο, βασισμένο στο κλασικό παραμύθι και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 3 ετών και πάνω.
 
 
 
 
Οι δύο βασικοί ήρωες, Ο Λύκος και η Κοκκινοσκουφίτσα ξανασυναντιούνται λίγο καιρό μετά από όσα συνέβησαν στο σπίτι της γιαγιάς και καλούνται να συνεργαστούν,.προκειμένου να δώσουν συγχώρεση στον Λύκο όλα τα ζώα του δάσους.
 
 
Τιμές εισιτηρίων: από 8€-10€ /Προπώλησηviva.gr
 
 
 
“Ιλιάδα”, Θέατρο Αμαλία (7 Οκτωβρίου 2023)

Ο “Μικρός Βορράς” σε συνεργασία με τους “The Prefabricated Quartet”, μια από τις πιο γνωστές μπάντες της Θεσσαλονίκης,.οι οποίοι γράψανε τη μουσική, παρουσιάζει σε 70΄ όλη την Ιλιάδα του Ομήρου.

 

 

Μια παράσταση για νέους, εφήβους, εκπαιδευτικούς και όσους θέλουν να δουν την Ομηρική Μάχη με μια σύγχρονη, μουσική, αφηγηματική οπτική! Μια σύγχρονη Ιλιάδα με video games και ραπ, όπου Τρώες και Αχαιοί σφάζονται μεταξύ τους σαν καλοκουρδισμένες μαριονέτες των Θεών, σε μία αφήγηση που ξεκινά με έναν θυμό και λήγει με μια συμφιλίωση.

 

H παράσταση που μάγεψε το κοινό του Καΐρου και άφησε την δική της ιστορία στο Cairo International Festival for Experimental Theatre, έρχεται το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023, στο Θέατρο Αμαλία.

 

Τιμή εισιτηρίων από 8€-10€ / Προπώληση more.com

 

 

“Σταχτοπούτα”, Θέατρο Αθήναιον (8 Οκτωβρίου 2023)

Η «Σταχτοπούτα» το κλασικό και, πολυαγαπημένο παραμύθι, μικρών και μεγάλων ζωντανεύει στη σκηνή του Κινηματοθέατρου Αθήναιον.

 

Μετά τον θάνατο του πατέρα της, η Σταχτοπούτα είναι αναγκασμένη να ζει στο ίδιο σπίτι με την σατανική μητριά της και τις δύο κακότροπες κόρες εκείνης.

 

Την υποβιβάζουν σε υπηρέτρια και της φέρονται συνεχώς άσχημα. Η Σταχτοπούτα όμως έχει ακόμη αγάπη στην καρδιά της και δεν εγκαταλείπει την ελπίδα. Όταν μια μέρα το παλάτι προσκαλεί όλες τις νέες του βασιλείου σε έναν χορό, στον οποίο ο πρίγκιπας θα διαλέξει τη μέλλουσα γυναίκα του,.μια καλή νεράιδα θα τη μεταμορφώσει σε λαμπερή πριγκίπισσα και θα τη βοηθήσει να παραβρεθεί και εκείνη εκεί.

 

Υπάρχει όμως ένας όρος, τον οποίο η Σταχτοπούτα δεν πρέπει να ξεχάσει…

 

Τηλ: 6906 467283 / Εισιτήρια-Τιμές εισιτηρίων: 10€

 

“Ταξίδι στον χρόνο”, Θέατρο Σοφούλη (7- 22 Οκτωβρίου 2023)

Η παιδική διαδραστική παράσταση Ταξίδι στο Χρόνο ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη,.τον Οκτώβριο του 2023.και καλεί όλα τα παιδιά να καθορίσουν με τη συμμετοχή τους την εξέλιξη της υπόθεσης.

 

Μια διαδραστική παράσταση για παιδιά με τεχνικές κουκλοθεάτρου θεάτρου σκιών και θεατρικού παιχνιδιού, με πρωτότυπη μουσική & τραγούδια και την ενεργή συμμετοχή των μικρών θεατών, οι οποίοι καθορίζουν την εξέλιξη της υπόθεσης και των ηρώων!

 

 

Η Μάγισσα Φωφώ είναι πολύ θυμωμένη! Μόλις έχει δει στη μαγική της σφαίρα -που δείχνει το μέλλον- ότι στο παρόν, σε ένα μουσείο της Θεσσαλονίκης υπάρχει ως έκθεμα ένα δικό της φόρεμα,. που οι λαογράφοι του μέλλοντος ανακάλυψαν ξεχασμένο σε μια σοφίτα.

 

Το τρομερό είναι πως αυτό το φόρεμα είναι το πιο άσχημό της ρούχο! Αυτό πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει! Αποφασίζει να στείλει την ακόλουθό της, την πιστή της Ναταλία, στο μέλλον, στο 2023, για να αλλάξει το φόρεμα με ένα της αρεσκείας της! Ένα έργο που μιλάει για τη ματαιοδοξία, την ενσυναίσθηση και τη συνεργασία.

 

Τιμές εισιτηρίων: Γενική Είσοδος 8€ / Προπώληση: More.com

 

 

“Στη χώρα των θαυμάτων”, Θέατρο Μελίνα Μερκούρη (1- 29 Οκτωβρίου 2023)

Το musical της χρονιάς, «Στη Χώρα των Θαυμάτων» επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, στη σκηνή του δημοτικού θέατρου Mελίνα Μερκούρη στην Καλαμαριά.

 

 

Η παράσταση είναι βασισμένη στο κλασικό αριστούργημα “Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων” και επανασχεδιασμένη για ένα σύγχρονο κοινό,.με 9 ηθοποιούς και χορευτές, τραγούδια, εκθαμβωτικά κοστούμια και σκηνικά.

 

Γενική Είσοδος: 14€/ Κρατήσεις: 2312317200, Προπώληση: Public και more.com

 

“Η Παναγία των Παρισίων”, Metropolitan: The Urban Theater (22-29 Οκτωβρίου 2023)

Η Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει την χειμερινή περίοδο 2023-2024, με μια ολοκαίνουρια παραγωγή, παρουσιάζοντας την Παναγία των Παρισίων σε διασκευή και σκηνοθεσία Πασχάλη Αραμπατζή, στο θέατρο Metropolitan: The Urban Theater.

 

Παιδικό Θέατρο

 

Μια παράσταση για όλη την οικογένεια βασισμένη σε ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα στον κόσμο και διαχρονικά αριστουργήματα του Βίκτωρος Ουγκώ.

 

“Η Παναγία των Παρισίων” είναι ένα έργο που μιλά για την αγάπη, την φιλία, την ηθική, την ενσυναίσθηση, την αξία της διαφορετικότητας.και τη δύναμη της αποδοχής της, καταγγέλλοντας τις αυθαιρεσίες της εξουσίας και τις κοινωνικές διακρίσεις.

 

Τιμές εισιτηρίων: από 12€-15€ / Προπώληση: more.com

 

“Γκαρής, το μιούζικαλ”, Βασιλικό Θέατρο (Από 15 Οκτωβρίου)

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την τρυφερή, παιδική, μουσική παράσταση “Γκάρης, το μιούζικαλ”. της Τασούλας Επτακοίλη, στο Βασιλικό Θέατρο για δεύτερο χρόνο, σε σκηνοθεσία Τάσου Πυργέρη.

 

Ο Γκάρης είναι ένας γάιδαρος που κάποια στιγμή συνειδητοποιεί ότι μπορεί να πετάξει. Η υπερδύναμή του ενεργοποιείται όμως μόνο μέσω της ενσυναίσθησης: αφουγκράζεται και νιώθει τον πόνο των άλλων και στο τέλος τους βοηθά, με κριτήριο πάντοτε το καλό και το δίκαιο.

 

Παιδικό Θέατρο

 

Ο Γκάρης θα μεταφέρει τα παιδιά στον κόσμο της φαντασίας, κάνοντάς τα να αγαπήσουν έναν δικό μας σούπερ ήρωα, το ταλαιπωρημένο ανά τους αιώνες γαϊδουράκι της ελληνικής υπαίθρου.

 

Πληροφορίες Τηλ: 2315200200

 

 “Ο Ραφτάκος των λέξεων”, Θέατρο Αμαλία (31 Οκτωβρίου 2023)

Η αγαπημένη παιδική παράσταση Ο Ραφτάκος των Λέξεων από τον Μικρό Βορρά, συνεχίζει για 6η χρονιά την επιτυχία της και ανεβαίνει ξανά στη σκηνή του θεάτρου Αμαλία.

 

Ένας ράφτης διαφορετικός. Που υφαίνει με λέξεις, που ζεσταίνει τους ανθρώπους της πόλης με ρούχα πλεγμένα με αγάπη και φροντίδα. Ένα παραμύθι ξεχωριστό, που μας ντύνει με τρυφερότητα μέσα στο κρύο του Χειμώνα.

 

Παιδικό Θέατρο

 

Ο αγαπημένος μας Ράφτης στήνει το ραφείο του και περιμένει μικρούς και μεγάλους για να φτιάξει τα πιο όμορφα και μοναδικά ρούχα με… λέξεις!

 

Πληροφορίες Τηλ: 231 084 2509 

 

“Το Γκρούφαλο”, Θέατρο Αυλαία (14 Οκτωβρίου έως 26 Νοέμβρίου 2023)

Η παιδική θεατρική παράσταση “Το Γκρούφαλο” ανεβαίνει στην παιδική σκηνή του θεάτρου Αυλαία, στη Θεσσαλονίκη από τα μέσα Οκτωβρίου 2023, κατάλληλη για παιδιά ηλικίας 3-8 ετών.

 

Μία παράσταση που θα μεταφέρει στα παιδιά μηνύματα όπως η εφευρετικότητα, το θάρρος, η κριτική σκέψη, η έννοια του εκφοβισμού και η απλότητα της ζωής.

 

Τιμές εισιτηρίων: 12€ – 14€/ Προπώληση: more.com

 

 “Εγωιστής γίγαντας”, Θέατρο Αμαλία (1 Οκτωβρίου έως 2 Ιανουαρίου 2023)

Η παιδική σκηνή της θεατρικής ομάδας Μικρός Βορράς παρουσιάζει τη νέα παραγωγή τους, το θεατρικό έργο Ο Εγωιστής Γίγαντας του Όσκαρ Ουάιλντ, στο θέατρο Αμαλία από τον Οκτώβριο 2023.

 

Παιδικό Θέατρο

 

Την παράσταση σκηνοθετεί ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης και είναι κατάλληλη για παιδιά από 4 ετών. Τρεις ηθοποιοί θα μεταμορφωθούν μπροστά στα μάτια μας και θα μας αφηγηθούν το παραμύθι με τον πιο μαγικό σκηνικό τρόπο. Ένα αριστούργημα της παιδικής λογοτεχνίας,.που μιλάει για συναισθήματα και καταστάσεις που όλα τα παιδιά από τη μικρότερη κιόλας ηλικία καλούνται να διαχειριστούν…

 

Τιμές εισιτηρίων: από 8€-10€ / Προπώλησηmore.com

 

Eσείς ποια παράσταση θα διαλέξετε;

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath