Home / Fashion  / Γιατί οι 50 αποχρώσεις του γκρι αξίζουν μία θέση στην ντουλάπα σου;

Γιατί οι 50 αποχρώσεις του γκρι αξίζουν μία θέση στην ντουλάπα σου;

γκρι
Διαχρονικό, κομψό και, πολλές φορές, ακόμα και αυστηρό, το γκρι είναι ένα από τα essential χρώματα για το φετινό φθινόπωρο. 

 

Στη μόδα, το κεφάλαιο colour trends εμπλουτίζεται συνεχώς, φέρνοντας στο προσκήνιο μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα χρώματα. Ωστόσο, για αυτήν τη σεζόν, τα πράγματα ίσως να είναι λίγο διαφορετικά…Έχουμε ήδη μιλήσει για το καφέ, αλλά και το πρόσφατο colour obsession, το cherry red. Για πολλούς, αυτοί οι χρωματισμοί φέρνουν ενδιαφέρον στα φθινοπωρινά outfits, καθώς μπορούν να πειραματιστούν με διάφορους συνδυασμούς αποχρώσεων. Τι ισχύει, όμως, για το γκρι;

 

Ήδη, από τα περσινά shows, παρατηρήσαμε την ιδιαίτερη αδυναμία τον σχεδιαστών σε αυτό το μουντό χρώμα. Oversized παλτό, πλεκτά πουλόβερ και tailored παντελόνια, τα περισσότερα από αυτά είχαν ένα κοινό σημείο, το γκρι. Και φαίνεται πως αυτό το χρώμα ενέπνευσε τους δημιουργούς, δίνοντας το “ok”, για να μονοπωλήσει την καθημερινή μας γκαρνταρόμπα. Για εκείνους που αγαπούν το χρώμα, ακόμα και κατά τη διάρκεια του μουντού φθινοπώρου και χειμώνα, μπορεί το γκρι να είναι μία σκέτη καταστροφή. Ωστόσο, τα looks των σχεδιαστών απέδειξαν ότι οι 50 -μπορεί και παραπάνω- αποχρώσεις του μπορούν να έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.

 

Miu Miu Fall/Winter 2023

 
Stick to the basics

Για τους μινιμαλιστές, δεν υπάρχει φόβος στην υιοθέτηση του γκρι. Ένα λευκό T-shirt, μία μακριά μάλλινη γκρι φούστα, ένα ζευγάρι kitten heels, γκρι κάλτσες, αλλά και μία τσάντα στις αποχρώσεις του cherry red δημιουργούν εύκολα και γρήγορα ένα on-the-go look για το γραφείο. 

 

Total grey 

Το total grey είναι ιδανικό για μία πιο sophisticated εμφάνιση. Μπορείς να συνδυάσεις τις διάφορες αποχρώσεις του γκρι, προκειμένου να δημιουργήσεις μία all time classic και κομψή εμφάνιση, για κάθε ώρα της ημέρας.

 

Pop of colour

Αν, πάλι, αγαπάς τα έντονα χρώματα, ακόμα και το φθινόπωρο, το γκρι δε θα σταθεί εμπόδιο στις εμφανίσεις σου. Ένα total grey outfit μπορεί να αναδειχθεί άψογα με την τοποθέτηση ενός έντονου item, όπως μία τσάντα, ένα χρωματιστό παπούτσι ή ακόμα και με ένα hoodie δεμένο στη μέση.

 

Δες, παρακάτω, μερικά outfits που αποδεικνύουν τη δυναμική αυτού του χρώματος σε ένα φθινοπωρινό look.

 

https://www.instagram.com/p/CuBwX5Zhl8v/?hl=el&img_index=1

 

 

 

 

 

 

Κεντρική φωτογραφία: @alexandralapp /Instagram

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada